Fetele din Lunca violate de unchiul lor sunt in grija statului!

Cele doua minore din Lunca, violate de unchiul lor, sunt internate la sectia de Neuropsihiatrie infantila Botosani, urmand ca cea de a treia fata violata de fratele mamei lor sa fie consiliata de un psiholog din cadrul DGASPC, compartimentul adulti.

Drept dovada ca asistenta sociala din mediul rural se afla pe cea mai joasa treapta de functionare este si acest caz, intrucat minorele trebuiau sa fie sub atenta monitorizare a autoritatilor locale, din moment ce mama lor era plecata la munca in strainatate.

"In secunda in care am fost solicitati am si raspuns pe loc, am trimis copiii la consiliere, la specialisti. Nu pot aprecia ca fiind o comunicare viciata intre institutii, pentru ca politia si-a facut treaba, a sesizat Parchetul si a obtinut o retinere pentru acea persoana", a precizat Liviu Radasanu, director executiv DGASPC.

Sefa Complexului de Servicii Comunitare Botosani destinat Protectiei Copilului a mentionat faptul ca cei de la politie au venit astazi dimineata cu o adresa de solicitare a examinarii psihologice.

"Pe langa evaluarea psihologica pe care o fac specialistii din cadrul sistemului de protectie a copilului, am solicitat sa se faca si evaluarea sociala a familiei pentru a vedea daca se impune scoaterea copiilor din mediul familial. S-a luat decizia internarii celor doua copile minore la sectia de Neuropsihiatrie infantila Botosani", a spus Felicia Mihai, sef Complex de Servicii Comunitare Botoşani destinat Protecţiei Copilului.

Potrivit reprezentantilor Directiei, compartimentul de asistenta sociala si protectia copilului din cadrul primariei Lunca are obligatia de a monitoriza cazurile copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate.

Dupa ce a fost sesizata cu privire la violarea minorelor, conducerea DGASPC a solicitat de la Primaria Lunca sa transmita urgent ultima ancheta sociala privind monitorizarea acestui caz.

"Punctul slab este ca multe comunitati rurale nu au asistent social. Din numarul total de comunitati rurale, doar cinci au asistenti sociali, restul au refent social, un fel de om bun la toate sau moasa comunala, care face de toate si nu mai are timp sa faca nimic, atributii concrete pe asistenta sociala. Asa se intelege de ce se ajunge in astfel de situatii, de ce nu pot monitoriza cazurile, sau de ce nu cunosc cazurile cu risc din comunitatea dumnealor", a declarat Felicia Mihai.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (338)

astăzi, 09:10

  Citesc volumul “Pastile antistres”(Editura “Teocora”, Buzău, 2024) şi constat  un fapt evident: că George Eftimie nu este un narcisist. Este un autor care nu ...

Misterul unui vestigiu dacic. Ce reprezintă „gheara” descoperită în mlaștinile dintr-o comună din Botoșani!

astăzi, 08:50

Pe teritoriul județului Botoșani, s-a descoperit unul dintre cele mai misterioase obiecte care au aparținut triburilor dacice. Se bănuiește că este o armă nemaiîntâlnită în n...

Astăzi, 26 ianuarie, se celebrează Ziua Internațională a Vămilor!

astăzi, 08:30

Ziua internaţională a vămilor, marcată în fiecare an la 26 ianuarie, începând din 1983, sub auspiciile Organizației Mondiale a Vămilor (World Customs Organization - WCO), const...