Fermier botoșănean, despre prețul mieilor de Paști: ”E pentru buzunarul fiecăruia”

Sărbătorile de Paști se apropie cu pași repezi, iar românii se gândesc deja la câți bani vor da pe carnea de miel.

Fermierul botoșănean Ionică Nechifor vine cu vești bune: în 2025, prețurile vor fi avantajoase în această perioadă. Potrivit acestuia, mielul va costa în jurul a 22 de lei/kg în viu.

Președintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis, ing. Ionică Nechifor, a anunțat cât va costa carnea de miel în acest an.

”Noi suntem pregătiți, ca de fiecare dată, pentru sărbătorile pascale atât cu produse din carne, cât și din lapte. Să știți că fermierii urmăresc când este data sărbătorilor și după această dată își programează reproducția la ovine în așa fel încât să avem miei la o greutate optimă în acea perioadă. Sărbătorile pascale sunt în perioada 20 aprilie și, din acest motiv, ei sunt pregătiți pentru toate categoriile de cumpărători. Prețul este unul rezonabil, în ciuda faptului că am avut acea perioadă cu pesta micilor rumegătoare”, a spus, pentru Agrointel, Ionică Nechifor.

 

Cât vor costa mieii de Paști 2025

Ionică Nechifor a dezvăluit că prețul mediu pe kilogram va fi mai mult decât rezonabil în perioada Paștelui din acest an, în ciuda dificultăților cauzate de pesta oilor. În viu, românii vor putea cumpăra kilogramul de carne de miel cu 22 de lei.

”Dacă ne rezumăm la sărbătorile de Sfintele Paști, să știți că noi avem miei pregătiți, iar prețul nu va fi mai mult de 22 lei pe kilogram viu. E pentru buzunarul fiecăruia fiindcă, de sărbătorile pascale, care sunt pe data de 20 aprilie, nu va ajunge la o greutate de 35 kg în viu. Va fi undeva la 20-25 kg maximum. Asta înseamnă, în carcasă, undeva la 10-15 kg maximum”, a explicat fermierul.

Fermierul îi sfătuiește pe români să se orienteze către miei cu o greutate de peste 10 kg, datorită condițiilor avantajoase și cărnii de calitate.

”De la 10 kg în sus greutatea este optimă atât pentru fermieri, cât și pentru cumpărători. Carnea este de o calitate superioară. Sub 10 kg, da, într-adevăr apar anumite aspecte, chiar comerciale, care nu sunt atât de avantajoase nici pentru fermieri, nici pentru cumpărători. Din acest motiv recomand ca greutatea minimă să fie de 10 kg în carcasă. Asta înseamnă, în viu, 22-23 kg”, a precizat Ionică Nechifor, potrivit sursei citate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Ghidul proprietarului responsabil: Ce îmbunătățiri să faci în 2025 pentru o casă eficientă energetic

astăzi, 14:23

2025 este un an al provocărilor, dar gestionate corect, pot aduce odată cu ele și oportunități importante pentru proprietarii care vor să reducă facturile, să crească valoarea casei și să c...

Un tânăr a vrut să treacă granița cu un permis fals, a fost prins în Vama Stânca!

astăzi, 14:05

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie Republica Moldova asupra căruia a fost desco...

EXERCIȚIU de amploare la Botoșani: Plan Roșu de Intervenție după un cutremur devastator! (Foto, Video)

astăzi, 12:45

Exerciţiul a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, creșterea gradului de pregătire a personalului, precum şi verificarea modului de cooperare &...