Fenomen inexplicabil: Satul blestemat, unde locuitorii au fost decimati de cancer

Fenomen inexplicabil: Satul blestemat, unde locuitorii au fost decimati de cancer
Wewelsfleth, o asezare din Germania, a devenit cunoscuta ca "satul blestemat", unde in fiecare gospodarie cancerul a decimat locuitorii, avand o rata de imbolnavire cu 50% mai mare decat media.

Expertii de la Universitatea din Lubeck au cercetat fenomenul, insa nu au gasit nicio explicatie, in ciuda faptului ca satenii reclama existenta unor particule periculoase provenite de la centralele nucleare si de la santierul naval din apropiere.

Satul Wewelsfleth, care are o populatie de 1.500 de locuitori, a fost denumit "satul blestemat", unde cazurile de cancer sunt cu 50% mai multe decat media, informeaza Daily Mail.

Cercetatorii de la Universitatea din Lubeck, care au investigat fenomenul ce include diverse forme de cancer, precum cel de san, pulmonar, esofagian, uterin si stomacal, nu au gasit nicio cauza, desi locuitorii dau vina pe trei centrale nuclere din apropiere si un santier naval, unde la constructia navelor se foloseste o vopsea extrem de toxica.

Satenii cer acum o ancheta guvernamentala. Ei cred ca autoritatile au inchis ochii la faptul ca vantul si ploaia le-au adus particule in gospodariile lor, care le-au cauzat imbolnavirea de cancer.

Dar specialistii spun ca acest lucru nu este posibil. Cercetatorii de la Universitatea din Lubeck au studiat diferitele tipuri de cancer care i-au lovit pe sateni.

S-au luat probe de la centralele nucleare si de la santierul naval din apropiere, de la foile de azbest folosite pe acoperisurile garajelor si s-a studiat stilul de viata al persoanelor, care au cazut victime cancerului.

Studiul nu a putut face nicio legatura intre acestea si boala. Satenii au cerut autoritatilor din sanatate de la Berlin sa initieze un nou studiu pentru a descoperi cauza acestei "ciume a cancerului", cum o numesc ei.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
20

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
115

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
26

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...