FC Botoșani la ora bilanțului 2020: probabil cel mai bun an din istoria clubului

FC Botoșani la ora bilanțului 2020: probabil cel mai bun an din istoria clubului

Pentru formația locală de fotbal, 2020 a fost probabil cel mai bun an din istoria clubului. Performanțele echipei, care au culminat cu un parcurs european, scurt, au adus formația locală în centrul atenției.

Pe tot parcursul anului,  banca tehnică a FC Botoșani a fost condusă de Marius Croitoru. Cu el pe bancă, bilanțul este următorul: 11 victorii, 9 egaluri și 11 înfrângeri.

În campionat, FC Botoșani a încheiat sezonul regulat 2019-2020 pe locul 3, record absolut. Calificată în premieră în p

Play-off, formația a ocupat poziția 4 în ierarhia națională. Precedentul record era celebrul loc 8, obținut în 4 din cele 7 sezoane de până acum din prima ligă, exceptând cel curent.

La capitolul transferuri, Al-Mawas și Marko Duganzic au făcut spectacol, devenind doi dintre cei mai emblematici jucători ai echipei. Hervin Ongenda a părăsit echipa în iarnă, însă a revenit la Botoșani la începutul sezonului curent.

În același timp, FC Botoșani a pierdut jucători precum Andrei Miron (FCSB), Răzvan Andronic (CFR/Academica Clinceni), Mario Ebenhofer (Freiberg), Cascini (Academica Clinceni), Ofosu (Craiova), Cimpanu (Craiova), Duganzic (Sochi).

La capitolul surprize plăcute, salutăm evoluțiile jucătorilor Marko Duganzic, Hamidou Keyta, Denis Haruț sau Andrei Patache. De cealaltă parte, la capitolul dezamăgiri amintim jucători precum Eduard Pap, Stefan Askovski și. Jonathan Rodriguez.

FC Botoșani a încheiat anul pe poziția a 7-a în clasament, la două puncte distanță de Play-Off. Hamidou Keyta a încheiat anul pe locul 2 în clasamentul golgheterilor, la egalitate cu Florin Tănase (9 goluri), și la 3 goluri distanță de liderul Dennis Man.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Ziua Națională a României", sărbătorită ”acolo unde se agață harta în cui”

Sâmbătă, 2 Decembrie 2023
219

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și de dărăbăneni, doar că ploaia rece și vremea mohorâtă au făcut ca numărul participanților la manifestări să fie mult sub a...

Tragerea la sorți EURO 2024. România a scăpat de Germania, Anglia și Spania

Sâmbătă, 2 Decembrie 2023
496

România și-a aflat adversarele de la Campionatul European din GermaniaNaționala pregătită de Edi Iordănescu s-a aflat în urna a doua, după ce echipa noastră a bătut Elveția cu...

Acțiune a polițiștilor pentru prevenirea infracțiunilor în domeniul silvic

Sâmbătă, 2 Decembrie 2023
102

La data de 1 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică cu sprijinul celor din cadrul subunităților au acționat pentru prevenirea combaterea faptelor ilegale în do...