FC Botoșani la ora bilanțului 2020: probabil cel mai bun an din istoria clubului

FC Botoșani la ora bilanțului 2020: probabil cel mai bun an din istoria clubului

Pentru formația locală de fotbal, 2020 a fost probabil cel mai bun an din istoria clubului. Performanțele echipei, care au culminat cu un parcurs european, scurt, au adus formația locală în centrul atenției.

Pe tot parcursul anului,  banca tehnică a FC Botoșani a fost condusă de Marius Croitoru. Cu el pe bancă, bilanțul este următorul: 11 victorii, 9 egaluri și 11 înfrângeri.

În campionat, FC Botoșani a încheiat sezonul regulat 2019-2020 pe locul 3, record absolut. Calificată în premieră în p

Play-off, formația a ocupat poziția 4 în ierarhia națională. Precedentul record era celebrul loc 8, obținut în 4 din cele 7 sezoane de până acum din prima ligă, exceptând cel curent.

La capitolul transferuri, Al-Mawas și Marko Duganzic au făcut spectacol, devenind doi dintre cei mai emblematici jucători ai echipei. Hervin Ongenda a părăsit echipa în iarnă, însă a revenit la Botoșani la începutul sezonului curent.

În același timp, FC Botoșani a pierdut jucători precum Andrei Miron (FCSB), Răzvan Andronic (CFR/Academica Clinceni), Mario Ebenhofer (Freiberg), Cascini (Academica Clinceni), Ofosu (Craiova), Cimpanu (Craiova), Duganzic (Sochi).

La capitolul surprize plăcute, salutăm evoluțiile jucătorilor Marko Duganzic, Hamidou Keyta, Denis Haruț sau Andrei Patache. De cealaltă parte, la capitolul dezamăgiri amintim jucători precum Eduard Pap, Stefan Askovski și. Jonathan Rodriguez.

FC Botoșani a încheiat anul pe poziția a 7-a în clasament, la două puncte distanță de Play-Off. Hamidou Keyta a încheiat anul pe locul 2 în clasamentul golgheterilor, la egalitate cu Florin Tănase (9 goluri), și la 3 goluri distanță de liderul Dennis Man.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Permisele a sute de mii de șoferi români nu vor mai fi valabile în următoarele luni. MAI a lansat un apel

astăzi, 14:01
495

Permisele de conducere a sute de mii de şoferi români nu vor mai fi valabile în următoarele luni, arată o analiză efectuată de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatricu...

Social-democrații botoșăneni au participat la „Săptămâna Europeană a Sportului" (fotogalerie)

astăzi, 12:03
94

La nivelul Uniunii Europene anual între 23-30 septembrie se marchează Săptămâna Europeană a Sportului, cu scopul de a conștientiza cetățenii în ceea ce privește importanța u...

Transfer surprinzător în Superligă. La FC Botoșani vine un jucător din Franța

astăzi, 08:52
164

Oficialii formației FC Botoșani îi vor aduce un nou jucător lui Mihai Teja. ProSport a aflat că fundașul central Kassim M’Dahoma, în vârstă de 26 de ani, va întări...