FC Botoșani la ora bilanțului 2020: probabil cel mai bun an din istoria clubului

FC Botoșani la ora bilanțului 2020: probabil cel mai bun an din istoria clubului

Pentru formația locală de fotbal, 2020 a fost probabil cel mai bun an din istoria clubului. Performanțele echipei, care au culminat cu un parcurs european, scurt, au adus formația locală în centrul atenției.

Pe tot parcursul anului,  banca tehnică a FC Botoșani a fost condusă de Marius Croitoru. Cu el pe bancă, bilanțul este următorul: 11 victorii, 9 egaluri și 11 înfrângeri.

În campionat, FC Botoșani a încheiat sezonul regulat 2019-2020 pe locul 3, record absolut. Calificată în premieră în p

Play-off, formația a ocupat poziția 4 în ierarhia națională. Precedentul record era celebrul loc 8, obținut în 4 din cele 7 sezoane de până acum din prima ligă, exceptând cel curent.

La capitolul transferuri, Al-Mawas și Marko Duganzic au făcut spectacol, devenind doi dintre cei mai emblematici jucători ai echipei. Hervin Ongenda a părăsit echipa în iarnă, însă a revenit la Botoșani la începutul sezonului curent.

În același timp, FC Botoșani a pierdut jucători precum Andrei Miron (FCSB), Răzvan Andronic (CFR/Academica Clinceni), Mario Ebenhofer (Freiberg), Cascini (Academica Clinceni), Ofosu (Craiova), Cimpanu (Craiova), Duganzic (Sochi).

La capitolul surprize plăcute, salutăm evoluțiile jucătorilor Marko Duganzic, Hamidou Keyta, Denis Haruț sau Andrei Patache. De cealaltă parte, la capitolul dezamăgiri amintim jucători precum Eduard Pap, Stefan Askovski și. Jonathan Rodriguez.

FC Botoșani a încheiat anul pe poziția a 7-a în clasament, la două puncte distanță de Play-Off. Hamidou Keyta a încheiat anul pe locul 2 în clasamentul golgheterilor, la egalitate cu Florin Tănase (9 goluri), și la 3 goluri distanță de liderul Dennis Man.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) Casa Pâinii angajează contabil cu experiență!

astăzi, 11:21
42

 În cadrul departamentului financiar-contabil, căutăm un coleg pentru ținerea corectă și la zi a evidențelor contabile aferente activităților/proceselor ce îi sunt date &ici...

Festivalul „SMS - Serile Magice Săveni” aduce teatrul în atenția copiilor și tinerilor

astăzi, 10:43
34

Festivalul de artă „SMS - Serile Magice Săveni” se desfășoară între 8 și 10 decembrie 2022, în Săveni, județul Botoșani, la Centrul Cultural din localitate și la...

SOS transmis de USR Flămânzi pentru sănătatea concetățenilor

astăzi, 09:27
92

Orașul Răscoalei se confruntă cu o problemă majoră în ceea ce privește serviciile de medicină de familie. Decesul și ieșirea la pensie a unora dintre medicii din oraș, dar și modul &i...