FC Botoșani la ora bilanțului 2020: probabil cel mai bun an din istoria clubului

FC Botoșani la ora bilanțului 2020: probabil cel mai bun an din istoria clubului

Pentru formația locală de fotbal, 2020 a fost probabil cel mai bun an din istoria clubului. Performanțele echipei, care au culminat cu un parcurs european, scurt, au adus formația locală în centrul atenției.

Pe tot parcursul anului,  banca tehnică a FC Botoșani a fost condusă de Marius Croitoru. Cu el pe bancă, bilanțul este următorul: 11 victorii, 9 egaluri și 11 înfrângeri.

În campionat, FC Botoșani a încheiat sezonul regulat 2019-2020 pe locul 3, record absolut. Calificată în premieră în p

Play-off, formația a ocupat poziția 4 în ierarhia națională. Precedentul record era celebrul loc 8, obținut în 4 din cele 7 sezoane de până acum din prima ligă, exceptând cel curent.

La capitolul transferuri, Al-Mawas și Marko Duganzic au făcut spectacol, devenind doi dintre cei mai emblematici jucători ai echipei. Hervin Ongenda a părăsit echipa în iarnă, însă a revenit la Botoșani la începutul sezonului curent.

În același timp, FC Botoșani a pierdut jucători precum Andrei Miron (FCSB), Răzvan Andronic (CFR/Academica Clinceni), Mario Ebenhofer (Freiberg), Cascini (Academica Clinceni), Ofosu (Craiova), Cimpanu (Craiova), Duganzic (Sochi).

La capitolul surprize plăcute, salutăm evoluțiile jucătorilor Marko Duganzic, Hamidou Keyta, Denis Haruț sau Andrei Patache. De cealaltă parte, la capitolul dezamăgiri amintim jucători precum Eduard Pap, Stefan Askovski și. Jonathan Rodriguez.

FC Botoșani a încheiat anul pe poziția a 7-a în clasament, la două puncte distanță de Play-Off. Hamidou Keyta a încheiat anul pe locul 2 în clasamentul golgheterilor, la egalitate cu Florin Tănase (9 goluri), și la 3 goluri distanță de liderul Dennis Man.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
260

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
313

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
443

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...