Farmaciile renunta la contractele incheiate cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate!

Farmaciile renunta la contractele incheiate cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate!
Pana acum, doua farmacii din municipiul Botosani au cerut rezilierea contractelor, ca urmare a intarzierilor cu care si-au primit banii. In luna ianuarie a acestui an, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a inceput sa achite facturi restante tocmai din februarie 2010. Farmacistii spun ca aceasta intraziere a platilor i-a adus aproape de faliment si ca au avut numai de pierdut.

"Nu a fost o colaborare pe care sa mi-o doresc in continuare, Casa de Asigurari de Sanatate nu s-a dovedit a fi un partener foarte serios, termenele de plata au fost stabilite la 210 zile si s-au facut la 360, deci am primit banii dupa un an. Furnizorii veneau mereu cu presiuni sa ii platim, angajatii trebuiau platiti la timp, darile la stat la fel. Anul trecut am fost la limita supravieturii. Chiar daca prin renuntarea la contractul cu Casa de Asigurari de Sanatate pierdem aproape jumatate, ma bazez pe un alt flux, aducem marfa mai usor vandabila, vindem stocuri mai mici, si vom putea sta altfel de vorba si cu clientii, nu vor mai exista presiuni din partea acestora", a declarat Alina Tincu, administratorul unei farmacii de pe Pietonalul Unirii.

De cealalta parte, reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate spun ca luna de luna se vor face plati catre farmacii, si ca in afara acestei intrazieri, platile catre farmacii s-au facut in conformitate cu contractele incheiate.

"Unele farmacii nu au mai vrut sa fie in contract cu Casa si au cerut rezilierea contractului. Practic s-a intarziat luna februarie si martie, atata tot, ca in rest platile au fost facute conform contractului incheiat cu farmaciile, iar in ianuarie deja am platit luna februarie 2010, iar lunar se vor face plati catre farmacii. Asa s-a intamplat in fiecare an si in 2008 si in 2009. Exista un contract incheiat cu farmaciile in care se spune clar ca plata se face in 180 de zile de la data validarii, validarea se face inca intr-o luna de zile, deci in total 210 de zile. Este adevarat ca s-a intarziat doua luni de zile anul trecut, dar s-a inceput finantarea farmaciilor de anul acesta, si-au primit banii", a declarat Rodica Hutuleac, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.

In judetul Botosani, in jur de 70 de farmacii au incheiate contracte cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
11

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
508

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
673

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...