Exercițiu de evacuare în caz de cutremur la Bucecea! (Foto)

Peste 400 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar de la Liceul Tehnologic Bucecea au participat, astăzi, la un exercițiu de evacuare în caz de cutremur.

Exercițiu de evacuare în caz de cutremur la Bucecea! (Foto)

La auzul semnalelor acustice, elevii au reacționat imediat și s-au adăpostit, sub bănci. Aceștia au așteptat un minut pentru a vedea dacă vor fi și replici ale seismului, iar apoi, însoțiți de profesori, au ieșit din sălile de clasă și s-au adunat în locurile marcate. 

Persoanele responsabile la nivelul unității de învățământ au fost instruite cu privire la măsurile ce trebuie adoptate în cazul unei situații de urgență reale, astfel încât elevii și cadrele didactice să fie în siguranță.

Pe terenul de sport, elevii au avut ocazia să vadă autospeciala pirotehnică, hidroperforare, de descarcerare și au ascultat cu interes cum funcționează fiecare accesoriu, în parte.

Mulți dintre ei au aflat cum se protejează servanţii pompieri și pirotehnicienii pe timpul misiunilor. Unii au fost interesați și de pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a deveni salvatori.

Nu știm dacă vor fi pompieri sau nu, dar știm cu siguranță că ceea ce au învățat îi va ajuta să facă diferența dintre bine și rău.

La punctul de informare, toți participanții au primit materiale de informare preventivă din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C - Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale”, „Nu tremur la cutremur”, „Viziune 2020”, „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău” și „Îndepărtează pericolele! Protejează-i pe cei dragi!”.

Activitățile de astăzi au fost desfășurate cu sprijinul Primăriei Orașului Bucecea, Serviciului pentru Situații de Urgență Bucecea și cadrelor didactice.

Acțiuni de informare și educare preventivă au continuat și în celelalte localități ale județului prin intermediul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență. Pompierii voluntari au desfășurat și exerciții de evacuare în caz de cutremur sau incendiu.

Având ca slogan „Împreună mai pregătiți”, ISU Botoșani va desfășura până pe 4 martie a.c., activități de informare și educare preventivă în orașele Darabani, Ștefănești și municipiul Botoșani.

Mâine, între orele 10:00 – 13:00, vom fi prezenți la Școala Gimnazială Ștefănești, cu autospeciale de intervenție și sfaturi utile pentru cetățeni.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sirop de tuse pentru copii retras din farmacii! Toxina periculoasă pe care o conține!

astăzi, 09:30
106

Retragerea urmează unui raport al autorităţii de reglementare din Nigeria, de miercuri, care a detectat pentru prima dată toxina într-un lot de sirop pentru copii Benylin.Autoritatea de ...

Preot botoșănean hirotonit la Catedrala Mitropolitană din Iași! (foto)

astăzi, 08:13
516

Credincioșii care au mers, duminică, Catedrala Mitropolitană din Iași au luat parte la dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, specifică duminicilor Postului Mare.Sfân...

Acuzații pe axa politică după FC Botoșani – FC U Craiova 4-1. ”Nu se poate așa ceva!”

astăzi, 07:45
658

Centralul argeșean și-a schimbat două decizii la VAR, în prim plan fiind de fiecare dată echipa lui Valeriu Iftime. Mai întâi, la 0-0, Călin le-a dat penalty moldovenilor pentru...