EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Marţi, 25 iunie, are loc proba de LIMBA ROMÂNĂ

Marţi, 25 iunie, absolvenţii de clasa a VIII-a dau prima probă scrisă la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Comisiile judeţele şi cele din fiecare şcoală în parte vor avea grijă ca toate sălile în care se desfăşoară examenul să fie  dotate cu camere de supraveghere video funcţionale, inclusiv a  sălilor în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi a sălilor în care se preiau şi se depozitează lucrările scrise.

Examenele din cadrul Evaluării Naţionale încep la ora 9:00, când se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se sustine proba. Elevii trebuie să intre  în săli cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoara probele scrise.
 
Evaluarea Naţională 2013  se va desfăşura în aceleaşi condiţii ca şi anul trecut. Elevii vor susţine două probe scrise, la limba română şi la matematică. Corectarea lucrărilor se face pe baza baremului unic de evaluare şi de notare, pe baza unui punctaj pe scară 1-100, acordându-se 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabileşte notă prin împărţirea la 10 a punctajului obţinut de elev, fără rotunjire, şi o trece pe lucrare.
 
În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.
 
Metodologia  de la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 precizează că elevii surprinşi având asupra lor manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, alte materiale sau instrumente care ar putea fi folosite pentru copiat sau mijloace de comunicare cu exteriorul, cei surprinşi copiind în timpul desfăşurării Evaluării Naţionale, comunicâand cu ceilalti elevi sau comiţând alte fapte menite să le favorizeze rezolvarea subiectelor, primesc nota 1 (unu) la lucrarea respectivă; tentativa de fraudăa se pedepseşte în acelasi mod. În situaţia în care frauda este dovedită după evaluarea lucrării, nota obţinută prin frauda se anulează şi se înlocuieşte cu nota 1.
 
Se interzice colectarea sau favorizarea acţiunii de colectare a unor fonduri materiale sau băneşti de la elevi, de la părinţii acestora sau de la orice persoana care are rude în rândul elevilor, fonduri care au ca destinaţie asigurarea meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din unităţile de învăţământ sau din centrele zonale de evaluare.

 Ministerul Educaţiei a publicat modele de subiecte pe care elevii le pot primi la matematică şi la limba română.

Absolvenţii de clasa a VIII-a  vor susţine probele scrise în 25 iunie la limba şi literatura română, în 26 iunie la limba şi literatura maternă şi în 27 iunie la matematică. Rezultatele vor fi afişate în 29 iunie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00.
 
În perioada 30 iunie – 2 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 3 iulie vor fi afişate rezultatele finale.
 
Notele contează la admiterea în liceu, care constă în repartizarea computerizată ce va avea loc pe 16 iulie. Afişarea rezultatelor pentru admiterea la liceu va fi făcuta pe 17 iulie. Între 17 şi 26 iulie se vor depune dosarele de înscriere la liceele unde elevii au fost repartizaţi.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă un deces anunțat de clubul Armatei: a murit comentatorul finalei din 1986, rămas în istorie cu sintagma „Apără Duckadam”!

astăzi, 13:10

Jurnalistul Teoharie Coca-Cosma, comentatorul finalei Cupei Campionilor Europeni la fotbal câștigate de Steaua București în 1986 în fața Barcelonei, a decedat la vârsta de 8...

Filmul ”Ramon” revine cu o poveste de Crăciun și cu actor botoșănean în distribuție!

astăzi, 12:47

Au început filmările pentru „Ramon 2 – Filmul de Crăciun”, o producție semnată de Pavel Bartoș și regizată de Jesús del Cerro, în care îl regăsim și...

ITM Botoșani: Informații pentru angajatori privind dialogul social, cu modificările și completările ulterioare!

astăzi, 12:42

Legea nr. 367/2022 privind Dialogul Social, prevede că negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați/lucrători. În cazul în care în...