Europol a distribuit o imagine cu pantalonii de la uniforma unui polițist, care s-au rupt: „Costul pe care îl plătim este de 7465 de lei”

Sindicatul polițiștilor nu se află la prima astfel de sesizare privind calitatea uniformelor oamenilor legii.

Europol a distribuit o imagine cu pantalonii de la uniforma unui polițist, care s-au rupt: „Costul pe care îl plătim este de 7465 de lei”

   Foto: Arhivă Știri.Botoșani.Ro

Sindicatul Europol reclamă din nou calitatea uniformelor primite de polițiști. Pe pagina de Facebook a sindicatului a fost distribuită o fotografie cu o pereche de pantaloni care s-au rupt pe cusătură, deşi materialele folosite pentru uniforme ar trebui să fie rezistente la rupere şi abraziune.

Costul unei uniforme depășește 7.400 de lei, mai spun sindicaliștii.

Colegul nostru, Cristian, a coborât din «autospecială» şi a simţit o adiere neobişnuită. Se simţea ca în zilele de concediu, din care tocmai s-a întors, când era toată ziua în şort. Realitatea însă l-a făcut să fie stânjenit şi să se refugieze în «autospeciala» de poliţie. Adierea provenea de la noua «ventilatie» apărută la pantalonii uniformei ce s-au rupt fix... pe cusătură!”, arată postarea Europol.

Sindicaliştii afirmă că acest incident nu ar fi trebuit să apară.

Da, acei pantaloni tactici, care se presupune că sunt realizaţi din ţesătură «ripstop», rezistentă la rupere şi abraziune. Iar costul pe care îl plătim pentru calitatea turcească/chinezească, frumos ambalată sub steagul României de pe reperele noii uniforme de poliţie, este de 7465 lei”, au mai transmis sindicaliştii.

Nu este prima dată când Europol contestă calitatea uniformelor polițiștilor. Anul trecut, sindicaliștii au postat pe Facebook mai multe fotografii cu noile uniforme primite de polițiști, scrie Digi24.ro.

Dacă în varianta «prototip» materialele prezentate erau la limita a ceea ce ne doream noi pentru polițiști, dar net superioare față de ce am purtat timp de 20 de ani, ceea ce s-a distribuit nu are nicio legătură cu specificațiile din caietele de sarcini și cu toate acestea, au fost recepționate, plătite și distribuite polițiștilor cu titlu de «noua uniformă»”, spunea Europol în februarie 2023.

Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3.000 dem uniforme”, precizau sindicaliștii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...