Eugen Turcanu raspunde acuzatiilor ADOR!

Eugen Turcanu raspunde acuzatiilor ADOR!

 EUGEN TURCANU  

Referitor la comunicatul de presa remis de Asociatia ADOR, conducerea Directiei Servicii Publice, Sport si Agrement Botosani face urmatoarele precizari:

1. Ca urmare a operatiilor de dezinfectie a padocului desfasurate in lunile mai si iunie, virusul parvovirozei canine a fost eradicat, lucru confirmat de reprezentantii DSV si de catre medicul veterinar. Din luna mai si pana in prezent nu a fost facuta nicio eutanasiere.

2. Accesul in zona padocului este permis in intervalul 8.00-16.30 pentru iubitorii de animale care doresc sa contribuie la hranirea cainilor, inclusiv pentru membrii Asociatiei ADOR

3. Stocul de mancare necesar pentru luna august a fost constituit inca din luna iulie. In luna august cinii au fost hraniti atat de membrii ADOR cat si de salariatii DSPSA conform intelegerii existente.

4. Este adevarat ca unii dintre cainii prezentati in fotografiile aparute in presa sunt slabi. Acest lucru nu se datoreaza infometarii ci faptului ca asa erau in momentul capturarii si aducerii in padoc. Dupa cum lesne se poate observa tot din aceste fotogarfii nu toti cainii sunt slabi, unii dintre ei, inclusiv catelusii, arata absolut normal.

5. Desi intalnirea dintre reprezentantii ADOR, VIERPHOTEN si Primarie a fost anulata la cererea ADOR, o noua intalnire a fost stabilita pe data de 6 septembrie, orele 10.00. Cu acest prilej rugam reprezentantii ADOR sa prezinte la intalnire documentele care au stat la adoptia celor 51 de caini ridicati de la padocuri precum si actele justificative despre modul cum au fost cheltuite sumele de bani obtinute.

6. Pe aceasta cale retransmitem disponibilitatea noastra de a discuta pe parcursul intalnirii posibilitatea de a da spre administrare catre ADOR noul padoc ce va fi construit pe strada Iuliu Maniu in vecinatatea Tulbureni.

7. In incheiere, Directia de Servicii Publice, Sport si Agrement isi manifesta inca o data intentia de a colabora atat cu Asociatia ADOR cat si cu alte asociatii similare de protectia animalelor, cu toti cei care manifesta interes si intelegere fata de soarta cainilor fara stapan in gasirea celor mai bune solutii pentru aceasta problema pe care o dorim cat mai curand amiabil rezolvata.

Directia Servicii Publice, Sport si Agrmenent
Ing. Eugen Cristian Turcanu
Director 



Vezi aici acuzatiile ADOR referitoare la situatia cainilor din padoc!



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
99

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
104

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
152

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...