Este oficial: românii au posibilitatea de a nu plăti ratele timp de 9 luni

Este oficial: românii au posibilitatea de a nu plăti ratele timp de 9 luni

În şedinţa de Guvern de joi, Executivul a aprobat măsurile privind amânarea plăţii ratelor la bancă atât pentru persoane fizice, cât şi pentru firme.

Ordonanța prevede că de această amânare vor beneficia doar persoanele fizice ale căror venituri au fost afectate direct sau indirect de criza generată de coronavirus.

IMM-urile pot beneficia de această facilitate doar cele care și-au încetat activitatea fie din cauza interdicțiilor exprese ale guvernului, fie din cauza efectelor epidemiei și nu au capacitatea de a plăti salariile.

Potrivit documentului, nu pot beneficia de amânare la plata ratelor clienții care au restanțe la credite la data instituirii stării de urgență în Romania.

Ministrul de Finanțe a precizat că OUG le acordă românilor posibilitatea de a nu plăti ratele timp de 9 luni.

Toți solicitanții trebuie să depună o cerere la banca la care au credit. Obligația de plată de suspendă la cererea debitorului, dar nu mai târziu de 31.12.2020.

Premierul Ludovic Orban a declarat în ședința de Guvern că în Ordonanţa de Urgenţă privind amânarea ratelor la bănci vor fi incluse şi contractele de leasing.

Astfel, românii cu rate vor putea să suspende plata către bănci timp de cel mult 9 luni, urmând ca maturitatea creditului să se prelungească cu această perioadă.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
8

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
10

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
68

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...