Este Cod portocaliu de vijelii pentru județul Botoșani. Peste 6000 de locuitori au rămas fără energie electrică

Este Cod portocaliu de vijelii pentru județul Botoșani. Peste 6000 de locuitori au rămas fără energie electrică

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o nouă avertizare de tip nowcasting pentru județul Botoșani. Potrivit avertismentului, 21 de unități teritorial-administrative se afla sub Cod portocaliu de vijelii. Unul dintre efectele vremii este întreruperea furnizării energiei electrice pe arii considerabile, ca urmare a pagubelor provocate de rafale.

Potrivit meteorologilor, se vor resimți intensificări locale ale vântului, cu viteze de 80-90 km/h.

Sub incidența avertizării se încadrează UAT-urile: Flămânzi, Vorona, Corni, Frumușica, Albești, Ștefănești, Bălușeni, Lunca, Tudora, Cristești, Copălău, Călărași, Hlipiceni, Coșula, Todireni, Prăjeni, Sulița, Santa Mare, Blândești, Românești și Răuseni.

Codul portocaliu este valabil până la ora 18:30, însă poate fi prelungit, specific avertizărilor nowcasting, cu până la șase ore.

Urmare a manifestării fenomenelor meteo prognozate, șase localități, respectiv Suharau, Botoșani, Cordăreni, Trușești, Albești și Draxini sunt nealimentate parțial cu energie electrică. 

Sunt afectați, în total, 6187 consumatori. Echipe ale furnizorului de energie electrică intervin pentru remedierea defecțiunilor, potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență din Botoșani.

În același timp, mare parte din teritoriile județelor vecine, Suceava și Iași, se află sub Cod roșu de vijelii.

Amintim că teritoriul României se află sub influența furtunii cunoscută sub numele de Sabina, dezvoltată deasupra Oceanului Atlantic, fenomen care a adus vânturi foarte puternice în țările Europei de Vest și schimbări considerabile inclusiv în cealaltă jumătate a continentului. Sunt deja coduri portocalii și roșii pentru intensificări ale vântului în numeroase județe ale țării. 

Update: În jurul orei 22:00, defecțiunile tehnice privind alimentarea cu electricitate au fost remediate în toat cele șase localități.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
110

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
64

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
70

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...