E.ON: "Energie în şcolile copilăriei", proiect derulat si in scolile din Botosani

E.ON: "Energie în şcolile copilăriei", proiect derulat si in scolile din Botosani
Circa 330.000 de euro au fost investiţi, în acest an, în proiecte destinate preşcolarilor, elevilor şi studenţilor. În total, în ultimii şase ani, E.ON România a susţinut cu aproape 2,5 milioane de euro numeroase proiecte din domeniul educaţiei.

Un număr de 17 şcoli din Moldova au fost incluse în proiectul Energie în şcolile copilăriei, în aceste unităţi de învăţământ fiind montate circa 3.000 de corpuri de iluminat moderne şi aproximativ 6.500 de tuburi fluorescente economice.

Beneficiari sunt peste 7.000 de copii şi cadre didactice din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău, Neamţ şi Vaslui.

E.ON România a dezvoltat, în acest an, una dintre cele mai ample şi dinamice campanii dedicate susţinerii sistemului de educaţie din România – de la venirea sa pe piaţa locală, în anul 2005 – prin lansarea unui program ce vizează, în principal, proiecte pentru îmbunătăţirea condiţiilor din şcoli, facilitarea accesului copiilor la educaţie, reducerea ratei absenteismului şcolar, precum şi acordarea de burse pentru elevii cu rezultate foarte bune la învăţătură.

Derulate în parteneriat cu importante organizaţii neguvernamentale şi cu sprijinul autorităţilor locale, proiectele se adresează cu prioritate copiilor.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului susţine proiectele derulate de E.ON în instituţiile de învăţământ din România, iar în perioada imediat următoare vom formaliza acest parteneriat prin încheierea unui protocol de colaborare pentru dezvoltarea  unor programe educaţionale.

"Energie în şcolile copilăriei" - un proiect dezvoltat de E.ON România pentru îmbunătăţirea condiţiilor din unităţile de învăţământ

Peste 210.000 de euro au fost alocaţi pentru înlocuirea surselor de iluminat din 17 şcoli din judeţele: Iaşi, Vaslui, Bacău, Neamţ, Suceava şi Botoşani.

Instituţiile de învăţământ beneficiare au fost selectate împreună cu Inspectoratele Şcolare Judeţene, fiind eligibile grădiniţele/ şcolile primare sau gimnaziale ce nu au avut sursele de iluminat modernizate în ultimii cinci ani. Totodată, un criteriu de selecţie a fost desfăşurarea activităţilor educative în două serii (inclusiv după-amiaza).
 
Demarat la mijlocul acestui an, proiectul "Energie în şcolile copilăriei" a cuprins 9 şcoli primare şi gimnaziale din mediul rural şi 8 instituţii de învăţământ din mediul urban. Lucrările în cadrul acestui proiect au fost finalizate în judeţele Botoşani, Suceava, Bacău şi Neamţ. În perioada următoare, lucrările vor fi finalizate în judeţul Vaslui şi vor fi demarate în unităţile de învăţământ din judeţul Iaşi. În total, în urma proiectului vor fi înlocuite circa 3.000 de corpuri de iluminat şi aproximativ 6.500 de becuri şi tuburi cu neon clasice.

Copiii sunt în centrul preocupărilor noastre şi, de aceea, cea mai mare parte a proiectelor noastre de responsabilitate corporatistă le sunt destinate. Este dreptul fiecărui copil să beneficieze de un sistem de învăţământ adecvat, dar şi responsabilitatea fiecăruia dintre noi să facem totul pentru ca acest drept fundamental să nu fie încălcat. De aceea, E.ON, în calitatea sa de membru activ al comunităţii, investeşte în educaţie, susţinând ideea că  bunele deprinderi: grija  pentru cei din jur, grija pentru mediu, grija pentru prosperitatea individuală şi de grup se învaţă încă din primii ani de şcoală, a declarat Frank Hajdinjak, director general E.ON România.

Conform datelor tehnice, noile surse de iluminat montate de compania noastră asigură o reducere a consumului de energie cu aproximativ 16%, concomitent cu o creştere de aproximativ 30% a luminozităţii, comparativ cu tuburile cu neon şi becurile clasice. Durata medie de viaţă a tuburilor fluorescente economice este de aproximativ 15.000 de ore de funcţionare.

"Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului mulţumeşte E.ON România şi salută faptul că o companie cu capital străin de talia sa a găsit o modalitate eficientă ca în zona sa de activitate o parte din venituri să se întoarcă înspre comunitatea locală. Astfel, E.ON dă un exemplu că schimbarea de mentalitate în mediul corporatist, care a avut loc deja în Occident, este pe cale să se producă şi în România", a declarat Radu Zlati, consilier al Ministrului Educaţiei.

Proiectul "Energie în şcolile copilăriei" completează demersurile E.ON România pentru educarea tinerei generaţii, reprezentând o abordare pragmatică a informaţiilor transmise copiilor în cadrul proiectului educaţional "Energie pentru viaţă".

Demarat în anul 2008, proiectul "Energie pentru viaţă" s-a adresat, până în acest moment, unui număr de peste 90.000 de copii care au învăţat despre: tipurile de energie, regulile de siguranţă în domeniul gazelor naturale şi energiei electrice, mediul înconjurător. Lecţiile în cadrul acestui proiect educaţional au fost susţinute de 450 de voluntari din cadrul E.ON România.

În această perioadă, proiectul este în plină desfăşurare, în 9 unităţi de învăţământ din aria de activitate a companiei noastre.

Comunicat E.ON



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume!

astăzi, 15:40
123

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
39

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
94

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...