EMOȚIONANT! Predare de ștafetă la comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani. Fostul șef s-a despărțit de colegi cu lacrimi în ochi-FOTO,VIDEO

EMOȚIONANT! Predare de ștafetă la comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani. Fostul șef s-a despărțit de colegi cu lacrimi în ochi-FOTO,VIDEO
Șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani (IJSU), col. Radu Anton, alături de adjunctul său, col. Mihai Mateiuc Flămânzanu și col. Petru Dolachi, șeful Serviciului de Protecție Civilă, au fost trecuți în rezervă, ca urmare a ieșirii la pensie.

Predarea de ștafetă la comanda IJSU Botoșani a avut loc, vineri, în cadrul unui ceremonial la care a fost prezent adjunctul șefului IGSU, col. Gabriel Benone Duduc, șef al Direcției de Prevenire din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care este de loc din Botoșani. La ceremonial au fost participat și prefectul Dan Nechifor, Gheorghe Sorescu, președintele Consiliului Județean, șefi ai structurilor MAI de la nivel județean.

Comanda ISU Botoșani a fost preluată de col. Cristian Amarandei, care până acum a fost adjunctul șefului ISU. Amarandei a fost împuternicit să preia atribuțiile de șef de Inspectorat până la organizarea concursului.


(Col.Radu Anton)

Adjunctul șefului IGSU a dat citire ordinelor de trecere în rezervă a celor trei ofițeri, și de împuternicire a noului comandat al ISU Botoșani, după care a transmis un mesaj în numele Inspectorului General pentru Situații de Urgență. Col. Gabriel Benone Duduc le-a multumți celor trei ofițeri pentru întreaga activitatea desfășurată, și a menționat că Inspectoratul de la Botoșani a fost de multe ori un exemplu de bune practici pe alte unități.

“Am venit cu emoție la evenimentul de astăzi, cunoscând ofițerii care trec în rezervă. Domnul colonel Flămânzanu și domnul colonel Dolachi au desfășurat o activitate pe care eu am simțit-o în toată această perioadă ca o activitate dedicată în slujba cetățeanului, cu permanenta căutare a lucrului bine făcut, cu preocuparea de a demonstra prin fapte, cu lupta permanentă între nevoia de resurse și de mai mult și mai bine pentru siguranța cetățeanului. A fost o activitate care nu de puține ori a putut fi indicată ca bune practici și exemplu de urmat pentru alte unități subordonate IGSU. În ceea ce privește activitatea domnului colonel Anton cred că este greu a fi descrisă în puține cuvinte. A fost comandantul acestei unități timp de zece ani, o perioadă cu încercări atât în viața unității, cât și în ceea ce privește situațiile de urgență la care a trebuit să facă față. Domnul Anton reprezintă un reper, prin deosebita răspundere față de viețile subordonaților, prin exercitarea actului de comandă astfel încât să poată fi îndeplinite misiunile nu numai prin conduita profesională ireproșabilă, dar și prin climatul moral și etic al unității pe care domnia sa a condus-o. Loialitatea și supunerea, integritatea și curajul sunt câteva dintre carateristicile personalității domniei sale. Noi, de la IGSU, apreciem că a fost un comandant desăvârșit. Grija față de demnitatea individuală a fiecărui subordonat a avut-o prin renunțarea poate la propriul individualism. Cred că ați ridicat ștacheta atributelor unui comandant la un nivel la care succesorilor dvs. le va fi greu să ajungă", a spus în discursul său adjunctul șefului IGSU.

Odată cu trecerea în rezervă, col. Radu Anton i-a înmânat succesorului său drapelul de luptă primit de curând de ISU Botoșani.

Col. Radu Anton părăsește sistemul la vârsta de 56 de ani, după 10 ani petrecuți la cârma Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, după ce anterior a lucrat tot în cadrul MAI, dar și al MapN.
 
Vizibil emoționat, la final de carieră col. Radu Anton a ținut să le transmită un mesaj tuturor celor cu care a lucrat sau a colaborat, despărțindu-se de colegi cu promisiunea că le va urmări activitatea și din postura de pensionar.

“E un moment cu o încărcătură emoțională deosebită pentru mine, nu e o farsă astăzi, 1 aprilie 2016, cu adevărat se transferă comanda Inspectoratului. Sunt convins că veți rămâne aceeași structură de forță, aceeași structură disponibilă 24 de ore 24, 7 zile din 7, și 365 din 365 de zile, disponibili pentru intervenții în sprijinul concetățenilor noștri sau a celor aflați în trecere prin ținutul Botoșaniului. Predau comanda cu satisfacția muncii făcute nu numai fizic și intelectual dar și cu sufletul că sunteți un colectiv de oameni deosebiți, o să duc dorul relațiilor de muncă de aici, dar dacă toată viața am lucrat cu oamenii și am construit colective sunt convins că și în continuare voi desfășura activități cu și pentru oameni. Mulțumesc dvs. că ați acceptat ca împreună să construim ISU Botoșani. Vă doresc să ridicați ștacheta misiunilor noatre. Mulțumesc dvs. pentru tot ceea ce ați făcut. Voi rămâne un observator al muncii dvs., o să mă bucur de fiecare dată pentru realizările dvs. și voi plânge atunci când veți avea necazuri, sper să nu aveți astfel de situații în care să nu reușiți. Mulțumesc autorităților județene care au fost alături de noi și împreună am putut interveni în sprijinul semenilor, indiferent de culoarea politică. Mulțumesc în mod deosebit familiei care mi-a fost sprijin, care mi-a fost aproape și familiei care este la ceruri. Vă doresc tot binele din lume. Am onoarea să vă salut!", a fost mesajul col. Radu Anton.

Un moment extrem de emoționat a fost atunci când fiul col. Radu Anton, Rareș, i-a înmânat un trandafir, fostul șef al ISU Botoșani izbucnind în lacrimi, cum de altfel și-a încheiat și discursul.





































 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
15

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
70

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
36

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...