Emotii pentru manageri: Ministerul Sanatatii cere DSP sa verifice daca au completat corect fisele de autoevaluare!

Ministrul Sănătăţii a cerut reprezentanţilor direcţiilor de sănătate publică să verifice la faţa locului dacă existe neconcordanţe între fişele de autoevaluare transmise de unităţile sanitare şi realitatea din teren.

Peste 70% dintre direcţiile de sănătate publică au transmis Ministerului Sănătăţii rapoartele cu propunerile de clasificare în funcţie de competenţă a unităţilor sanitare. Pe baza documentelor transmise, Ministerul Sănătăţii va aproba categoria în care spitalul va fi clasificat.

Astfel, 30 direcţii de sănătate publică din judeţele Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Covasna, Cluj-Napoca, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Mureş, Satu-Mare, Sălaj, Suceava, Tulcea, Timiş, Vâlcea şi municipiul Bucureşti  au finalizat propunerile pentru clasificarea unităţilor sanitare şi le-au transmis pentru validare şi aprobare Ministerului Sănătăţii.

Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, a cerut reprezentanţilor direcţiilor de sănătate publică să verifice la faţa locului dacă existe neconcordanţe între fişele de autoevaluare transmise de unităţile sanitare şi realitatea din teren, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Conform legislaţiei în vigoare, până la 1 iunie 2011, data intrării în vigoare a noului contract-cadru,  toate unităţile sanitare trebuie clasificate, în funcţie de competenţă, într-una din cele  5 categorii de clasificare.

Până la sfârşitul săptămânii trecute, spitalele au fost obligate să solicite, în scris, direcţiei de sănătate publică din aria administrativ-teritorială unde îşi desfăşoară activitatea, clasificarea în noile condiţii.

Cererea unităţilor trebuia însoţită de o fişă de autoevaluare de a cărei corectitudine şi realitate a datelor înscrise răspunde managerul unităţii solicitante. Pe baza documentelor transmise de către direcţiile de sănătate publică, Ministerul Sănătăţii va aproba categoria în care spitalul va fi clasificat.

Clasificarea spitalelor va avea un rol esenţial în elaborarea propunerilor de modelare a finanţării spitalelor, pe niveluri de competenţă şi performanţă, şi pentru planificarea achiziţiilor de aparatură medicală. Clasificarea spitalelor însemnă creşterea eficienţei funcţionării spitalelor prin evitarea suprapunerilor şi paralelismelor între unităţile spitaliceşti, dar şi asigurarea accesului echitabil al cetăţenilor la serviciile medicale.

Ministerul Sănătăţii  a propus clasificarea spitalelor în 5 categorii.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Momente de mândrie pentru învățământul botoșănean: Prof. Ioana Cristina Pașcău a câștigat trofeul „Profesorul Anului din mediul rural”!

Monday, 24 February 2025

Gala „Profesorul Anului din mediul rural” aduce în prim-plan și aplaudă eforturile și rezultatele oamenilor excepționali, care lucrează în învățământul din ...

Cel mai așteptat film de comedie românesc al anului, „Mentorii”, ajunge în avanpremieră la Botoșani!

Monday, 24 February 2025

Filmul are parte de două proiecții speciale care vor avea loc de la ora 17:30, la Happy Cinema și de la ora 19:00 la Cinema Unirea. Tot pe 28 februarie, „Mentorii”, primul lungmetraj pr...

Tot mai puține locuri de muncă pentru absolvenții de studii superioare: LISTA completă transmisă de AJOFM Botoșani!

Monday, 24 February 2025

Astfel, pe nivel de studii, 24 de locuri de muncă se adresează candidaților cu studii superioaare, în timp ce 433 sunt pentru cei cu studii medii. Pe nivel de calificare, calificații au l...