Ministrul Sănătăţii a cerut reprezentanţilor direcţiilor de sănătate publică să verifice la faţa locului dacă existe neconcordanţe între fişele de autoevaluare transmise de unităţile sanitare şi realitatea din teren.
Peste 70% dintre direcţiile de sănătate publică au transmis Ministerului Sănătăţii rapoartele cu propunerile de clasificare în funcţie de competenţă a unităţilor sanitare. Pe baza documentelor transmise, Ministerul Sănătăţii va aproba categoria în care spitalul va fi clasificat.
Astfel, 30 direcţii de sănătate publică din judeţele Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Covasna, Cluj-Napoca, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Mureş, Satu-Mare, Sălaj, Suceava, Tulcea, Timiş, Vâlcea şi municipiul Bucureşti au finalizat propunerile pentru clasificarea unităţilor sanitare şi le-au transmis pentru validare şi aprobare Ministerului Sănătăţii.
Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, a cerut reprezentanţilor direcţiilor de sănătate publică să verifice la faţa locului dacă existe neconcordanţe între fişele de autoevaluare transmise de unităţile sanitare şi realitatea din teren, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.
Conform legislaţiei în vigoare, până la 1 iunie 2011, data intrării în vigoare a noului contract-cadru, toate unităţile sanitare trebuie clasificate, în funcţie de competenţă, într-una din cele 5 categorii de clasificare.
Până la sfârşitul săptămânii trecute, spitalele au fost obligate să solicite, în scris, direcţiei de sănătate publică din aria administrativ-teritorială unde îşi desfăşoară activitatea, clasificarea în noile condiţii.
Cererea unităţilor trebuia însoţită de o fişă de autoevaluare de a cărei corectitudine şi realitate a datelor înscrise răspunde managerul unităţii solicitante. Pe baza documentelor transmise de către direcţiile de sănătate publică, Ministerul Sănătăţii va aproba categoria în care spitalul va fi clasificat.
Clasificarea spitalelor va avea un rol esenţial în elaborarea propunerilor de modelare a finanţării spitalelor, pe niveluri de competenţă şi performanţă, şi pentru planificarea achiziţiilor de aparatură medicală. Clasificarea spitalelor însemnă creşterea eficienţei funcţionării spitalelor prin evitarea suprapunerilor şi paralelismelor între unităţile spitaliceşti, dar şi asigurarea accesului echitabil al cetăţenilor la serviciile medicale.
Ministerul Sănătăţii a propus clasificarea spitalelor în 5 categorii.
Emotii pentru manageri: Ministerul Sanatatii cere DSP sa verifice daca au completat corect fisele de autoevaluare!
Stiri Botosani Tuesday, 10 May 2011 ActualitateSpune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
PSD Botoșani: Guvernul alocă fonduri pentru modernizarea grupurilor sanitare ale școlilor din mediul rural!
astăzi, 11:15
Asigurarea unor condiții optime în școli și grădinițe este indispensabilă pentru o educație de calitate. Pornind de la acest principiu, Guvernul României, condus de premierul Marcel...
Pădurar reținut pentru fals intelectual și uz de fals!
astăzi, 10:33
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 25 de ani, din orașul Flămânzi, cercetat sub aspe...
Marea campioană Doina Ignat, despre hoțul care i-a furat primul aur olimpic: ”Dacă mi-o aduce înapoi, nu-i fac plângere”
astăzi, 10:27
Doina Ignat avea o poreclă atunci când urca în barca de 8+1 a ”Invincibilei Armada”. Era ”strocul de aur” al flotilei de neînvins a canotajului românes...