Emisiunile-tabloid ar putea fi obligate sa recunoasca faptul ca sunt REGIZATE: Sustii proiectul?

Emisiunile-tabloid ar putea fi obligate sa recunoasca faptul ca sunt REGIZATE: Sustii proiectul?
Initiativa CNA a venit in urma analizarii emisiunii Acces Direct din 4 februarie, difuzata de postul Antena 1 in care a fost dezbatuta igiena precara a Ioanei Tufaru.  Dupa ce show-ul a primit o sanctiune de 20.000 de lei, reprezentantii televiziunii au spus ca emisiunea a avut la baza un scenariu cu care Ioana Tufaru a fost de acord.

Consiliul National al Audiovizualului doreste sa modifice Codul Audiovizualului. Una dintre decizii ar putea fi obligarea emisiunilor-tabloid sa recunoasca in fata telespectatorilor ca sunt regizate si ca totul urmeaza un scenariu. Astfel, televiziunile trebuie sa isi atentioneze publicul printr-un mesaj pe ecran, potrivit rtv.net.

Conform dezbaterilor, textul trebuie sa fie afisat de trei ori in timpul emisiei, in momentul in care astfel de filmari sunt difuzate. Cu toate ca nu s-a ajuns la un consens privind formularea, au existat mai multe idei din partea reprezentantilor CNA. Printre acestea se numara mesajele: "Scenariu bazat pe fictiune", "Scenariu dupa fapte reale", "Acest program este o fictiune" sau "Acest program este o fictiune, bazata pe fapte reale".

Imediat ce textul deciziei va fi formulat, el va fi supus dezbaterii publice, timp de o luna, pe site-ul CNA. Inainte de adoptarea acestei decizii si introducerea ei in Codul Audiovizualului, fiecare televiziune va primi o recomandare privind noile decizii ce vor urma sa fie luate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
64

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
115

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...

Medic din Botoșani, despre cum putem preveni o problemă pentru a evita complicațiile grave! (Foto)

astăzi, 07:17
242

Este vorba despre amigdalita cronică cu cazeum.În primul rând, dr. Diana Anca Sauciuc, medic specialist ORL din Botoșani, explică diagnosticul de amigdalită cronică: ”Este o...