Elicopterul SMURD care prelua pacienți și din Botoșani s-a prăbușit în Republica Moldova!
ACCIDENT!

Elicopterul SMURD care prelua pacienți și din Botoșani s-a prăbușit în Republica Moldova!
Patru persoane au murit, joi la amiaza, după ce elicopterul SMURD Iasi, care efectua misiuni si la Botosani, s-a prăbuşit în raionul Cantemir din Republica Moldova.

Conform surselor citate de site-ul Unimedia, elicopterul s-a prăbuşit în zona localităţii Haragaş, în raionul Cantemir, în apropierea frontierei cu România. 

Elicopterul, in care se aflau cei patru membri ai echipajului, a dispărut de pe radar la ora 14:13. La faţa locului s-au deplasat mai multe ambulanţe şi echipaje SMURD., dar din păcate nicio persoană nu a mai fost găsită în viață.

Aparatul mergea spre Cahul pentru a prelua o persoană la Spitalul Chişinău, după ce efectuase un alt zbor în această dimineaţă.

Elicopterul s-a prăbușit într-o pădure, la bord având loc și o explozie. În aeronavă se mai aflau în momentul producerii tragediei un medic, un asistent și copilotul. Potrivit oficialilor din Republica Moldova trei dintre victime au murit carbonizate.

Primarul localității Haragâș a spus într-o intervenție la Digi24 că vremea era cu negură, că nu se vede nimic de la pământ. Probabil că elicopterul a căutat un loc unde să aterizeze cu siguranță, a precizat Iurie Bălănuță.

În zona în care zbura elicopterul SMURD era nebulozitate accentuată și vântul bătea cu putere.

"Confirm faptul că s-a prăbuşit elicoperul SMURD în raionul Cantemir. Toţi cei aflaţi la bord sunt decedaţi. Decizia de decolare şi zbor aparţine Autorităţii Aeronautice din România. Elicoterul se îndrepta spre Cahul pentru a prelua un pacient. Echipajul este completat de un pilot, copilot şi asistent medical. Sper ca într-o oră să ajung la faţa locului. În elicopter nu era niciun pacient", a declarat Oleg Crăciun, adjunctul ministrului moldovean al Sănătăţii, citat de Publika.md.

FOTO: realitatea.md




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
109

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
356

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
64

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...