Elevii vor primi de la anul si fructe

Elevii vor primi de la anul si fructe
Initiativa, aprobata de Comisia Europeana, vine in completarea programului "Laptele si Cornul". Parlamentul European este insa nemultumit de putinii bani alocati si sustine ca doar elevii din clasele I – IV ar putea beneficia de acest nou program.

 Comisia Europeana a prevazut in bugetul pe anul viitor 90 de milioane de euro pentru cumpararea fructelor sau legumelor ce urmeaza a fi date scolarilor. Euro-parlamentarii spun insa ca suma nu e multumitoare pentru ca acesti bani ar ajunge numai pentru elevii cu varsta cuprinsa intre 6 si 10 ani.

In hotararea Comisiei Europene mai scrie ca la cele 90 de milioane de la bugetul comunitar se adauga alte sume de la bugetele nationale ale statelor din Uniunea Europeana, dar si din fonduri private. O alta idee cu care Parlamentul European nu este de acord.

Programul de distribuire de fructe si legume proaspete in scoli pleaca de la ingrijorarea oficialilor europeni legata de starea de sanatate a copiilor. Datele arata ca 22 de milioane de copii din UE sunt supraponderali din cauza proastelor obiceiuri alimentare. Mai mult de 5 milioane dintre acestia sunt obezi si se asteapta ca acest numar sa creasca cu 400. 000 in fiecare an.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PS Ignatie, la hramul Mănăstirii Coșula: ”Omul mândru nu reușește niciodată să se stăpânească pe sine însuși, în schimb vrea să-i domine pe alții”

astăzi, 08:16
24

De sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, miercuri, 6 decembrie 2023, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitulu...

Vlad Miron, fratele Alexandrei Ivanov, după concedierea doctoriței: ”Vreau să i se retragă dreptul de a mai practica medicina!”

astăzi, 07:51
264

Alexandra, mama a trei copii, a fost lăsată să se chinuiască timp de şapte ore pe patul de spital. Cu dureri insuportabile și sângerări, femeia a cerut de mai multe ori ca un medic să o ...

Comuna sărăciei lucii renaște. Cum și-au reparat cetățenii singuri școala: „Ne era și teamă să nu se înece copiii la bude!”

astăzi, 07:13
206

Comuna Dimăcheni, din județul Botoșani, este formată din trei sate cu doar 1.300 de suflete. Pe teritoriul comunei nu-și avea sediul niciun agent economic iar localnicii trăiau doar din agricult...