Elevii vor fi evaluati la toate disciplinele, dupa doua saptamani de scoala

Elevii vor fi evaluati la toate disciplinele dupa doua saptamani de recapitulare, iar rezultatele testelor vor fi transmise de catre diriginti fiecarui parinte si trecute in "foaia de parcurs", potrivit unei note transmise de Ministerul Educatiei unitatilor de invatamant.

Directorii au prelucrat deja in scoli nota de la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) privind "foaia de parcurs", anunta Mediafax.

Potrivit documentului, fiecare profesor va face doua saptamani de recapitulare, dupa care in a treia saptamana de scoala va da elevilor un test. Notele obtinute de elevi nu vor fi trecute in catalog, dar vor fi anuntate individual parintilor. Totodata, rezultatul obtinut de fiecare elev va fi inregistrat si in "foaia de parcurs".

La sfarsitul anului, elevii vor sustine un nou test similar celui din septembrie, iar rezultele vor fi trecute in aceeasi fisa de parcurs si vor fi comparate cu cele de la prima evaluare. Tot in foaia de parcurs vor fi inregistrate absentele.

Spre deosebire de anii precedenti, dirigintii vor fi obligati sa comunice mai des cu parintii, mai ales pentru a-i informa daca elevii lipsesc nemotivat de la cursuri.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pelerinaj cu preoți și preotese la mănăstirile din județele Neamț, Botoșani și Suceava!

astăzi, 11:24

La inițiativa părintelui protopop Valentin Tofan, în Protopopiatul Piatra Neamț s-a organizat în perioada 23-25 septembrie, un pelerinaj cu preoții protoieriei și familiile lor, intit...

Cod portocaliu de vreme severă în județul Botoșani, anunțul meteorologilor!

astăzi, 10:16

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vreme severă valabil de duminică, 29 septembrie, până luni, 30 septembrie, ora 10:00. Zonele afectate sunt Mold...

Accident grav într-o comună din Botoșani, patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 09:08

Patru persoane, cu vârste între 59 și 66 de ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă dimineață, în localitatea Blândești. &...