Elevii au profitat din plin de cele trei ore cât au avut la dispoziție, la ora 12.00, aceștia părăsind sălile de examen. Pe unii i-au așteptați la ieșire părinții, poate mai emoționați decât copiii, în timp ce alții i-au sunat imediat după ce au predat lucrările, pentru a le povesti cum a fost și cum s-au descurcat.
Cum în sala de examen nu au avut voie să vorbească, liceeni s-au întâlnit în fața unităților de învțământ și au dezbătut subiectele care le-au picat.
Neașteptat de ușoare pentru cei care s-au pregătit, se puteau și mai ușoare pentru cei care nu au prea învățat.
“Mă așteptam să dea o “Scrisoare pierdută" dar au dat un roman, așa cum a fost la simulare, și cred că m-am descurcat. Au fost subiecte ușoare", a spus o elevă care a susținut BAC-ul la Colegiul Național A.T. Laurian.
“A fost o surpriză, nu mă așteptam să fie ca la simulare și surpriză a fost și la primul subiect care a fost foarte ușor, genul dramatic. A fost ok. Mă aștept să iau o notă mare. M-am pregătit toată clasa a XII-a pentru acest examen, dar mai intens în ultimele luni", a spus și Mirela Dulgheru, care de asemenea a susțitn BAC-ul la Laurian.
Mulți liceeni care speră că vor lua o notă mare la Limba și literatura română spună că i-a ajutat foarte mult pregătirea suplimentară pe care au făcut-o, dar spun și că cine a trecut prin liceu și și-a dat cât de cât interesul ar putea să ia o notă de trecere.
Examenul de Bacalaureat continuă marți cu proba scrisă la Limba și litearatura maternă, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului.










