La acest concurs au participat numeroase echipaje din licee, palate si cluburi ale copiilor precum si echipe universitare de prestigiu. Roboții s-au întrecut în probe de viteză (urmăritori de linie), forță (mini-sumo, micro-sumo) și inteligență (labirint) pe 3 categorii de vârstă. Pentru prima dată s-a introdus si categoria A de roboți complet construiți, inclusiv senzorii, exceptând doar roțile și motoarele. În categoria B au intrat roboți ce conțineau kituri comerciale, create industrial.
La fiecare proba, un echipaj participa cu un singur robot și erau primiați doar primii trei clasați. În puținele ore inainte de competiție toate echipajele iși calibrează roboții pentru noile condiții de traseu pentru a putea obține performanța maximă. Cu tot efortul depus, nici in timpul antrenamentului și nici in concurs echipajele nu au reușit sa depăseasca roboții botoșaneni, care s-au impus, chiar la diferențe foarte mari.
Astfel, la finalul concursului, echipa din Botoșani a obținut cele mai multe premii : 12 locuri I la probe, cele două locuri I în clasamentul general categoria A și B, și cele două trofee ale concursului. Echipa ce a facut posibilă această performanță a fost formață din elevii: Horbuli Mihnea, Bejinariu Alexandru, Botez Șerban, Voiniciuc Vasile, Grigore Eduard, Ciobîcă Vlad, Clodnischi Darian, Grigoruță Dorin, Vişan Andrei.
În scurt timp echipa din Botoșani va participa la și la alte concursuri și pentru aceasta se pregătește intens. Pentru a putea face față evoluției exponențiale în acest domeniu, echipajul "PACO" din Botoșani construesc an de an noi roboți, mai rapizi, mai puternici, mai inteligenți, aproape dublând performanțele roboților din anul precedent Roboții construiți la Palatul Copiilor și-au demonstrat performanța la numeroase concursuri, inclusiv la cele universitare, avand în palmares si un loc I la o competiție internaționala de nivel universitar.
Comunicat de presa







