El este poliţistul care a sărit în apa rece ca gheaţa pentru a prinde un infractor! Mama hoţului i-a transmis mulţumiri!

El este poliţistul care a sărit în apa rece ca gheaţa pentru a prinde un infractor! Mama hoţului i-a transmis mulţumiri!


evz.ro

Bărbatul de 52 de ani, care a furat trei transformatoare de la sistemul de semnalizare a căii ferate, punând în pericol siguranţa traficului feroviar, a fost arestat preventiv de Judecătoria Suceava, duminică seară, pentru 30 de zile.

Rolul decisiv în prinderea hoţului l-a avut agentul-şef adjunct Gabriel Nicolai Moroşan, în vârstă de 35 de ani, ajutorul şefului de post de la Postul de Poliţie din Gara Suceava, care a făcut un gest la care probabil că puţini dintre colegii săi s-ar fi încumetat. A sărit în apa râului Suceva, după fugar, reuşind să-l prindă pe celălalt mal, după o urmărire de mai bine de 500 de metri. Nu a contat faptul că afară erau în jur de 7 grade Celsius, bătea vântul, iar agentul nu ştia cât de adâncă este apa şi dacă sunt zone periculoase, scrie Monitorul de Suceava.
 
A găsit hoţul pe malul apei, în timp ce ardea transformatoarele furate


Sâmbătă, 14 noiembrie, poliţistul era de serviciu, la post, şi a fost sesizat de întreruperea semnalului pe calea ferată, în apropiere de podul CFR de peste râul Suceava, între staţiile Suceava şi Suceava Vest. În timp ce efectua verificări în zona căii ferate, un angajat CFR l-a sesizat că un individ arde bunuri pe malul râului Suceava, fiind posibil să fie vorba de hoţul de transformatoare.
 
"Când a început să-mi intre apa după cap, la piele, a fost groaznic"

Când a văzut poliţistul, individul a luat-o la fugă spre apa râului Suceava. Poliţistul a tras un foc de armă în plan vertical şi l-a somat să se oprească. Conform procedurilor, al doilea foc de armă trebuia să fie în mod normal spre picioarele fugarului. Hoţul era însă deja până la brâu în apă. "Nu puteam să trag spre el, era deja în apă până la brâu, i-ar fi fost fatal. Am lăsat pistolul jos, geaca şi cascheta şi m-am aruncat în apă. Am nimerit  într-o zonă adâncă de doi metri, dar ştiu să înot bine. Când a început să-mi intre apa după cap, la piele, a fost groaznic", a relatat poliţistul despre misiunea cea mai grea din viaţa sa.
 
Urmărire pe jos: "Hainele erau deja îmbibate cu apă, parcă aveam o remorcă după mine"

După ce a înotat până pe celălalt mal al râului Suceava, a urmat a doua etapă a urmăririi, pe jos. "Când am ieşit pe partea cealaltă a râului suspectul avea un avans de vreo 50 de metri. Am zis că-l prind imediat, dar nu a fost aşa de uşor, hainele erau deja îmbibate cu apă, parcă aveam o remorcă după mine". Ajutat şi de doi tineri care se aflau cu o maşină în zonă şi s-au interpus în faţa fugarului, încetinindu-l din fugă, poliţistul l-a ajuns din urmă pe individ după aproximativ 500 de metri. Iniţial, hoţul s-a împotrivit, însă agentul-şef adjunct a reuşit să-l încătuşeze.

A parcurs apoi în jur de doi kilometri pe jos, până la o maşină venită în ajutor. "După ce am ieşit din apă mi-am dat seama cât de frig era, mai ales că bătea vântul. Până la post am mers doi kilometri pe jos şi am avut timp să mă usuc", a povestit Gabriel Nicolai Moroşan.

Marea satisfacţie a poliţistului este că, după ce l-a urmărit pe hoţ şi a muncit apoi alături de colegii săi timp de două zile la documentarea activităţii infracţionale, Judecătoria Suceava a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a hoţului.
 
Mulţumiri de la mama hoţului!

Subofiţerul a mai primit mulţumiri de la o persoană de la care nu se aştepta. Mama recidivistului le-a transmis mulţumiri poliţiştilor pentru că au scăpat-o de fiul său, care ar fi agresat-o fizic în mai multe rânduri.

Autorul furtului, Constantin Magazin, în vârstă de 52 de ani, din Suceava, are la activ în jur de zece condamnări pentru fapte de furt şi nu se ştie să fi avut  vreodată un loc de muncă.

Autorul faptei este cercetat pentru furt de "instalaţii de siguranţă şi dirijare a traficului feroviar şi componente ale acestora", pedeapsa prevăzută de lege fiind închisoare de la 3 la 10 ani. Individul a creat CFR un prejudiciu de aproape 3.000 de lei. Pe cuprul din transformatoare ar fi încasat cel mult 20-30 de lei la un centru de colectare, mai scrie sursa citată.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Noul PNL”, condus de Bolojan, o susține necondiționat pe Lasconi în turul 2! (Video)

astăzi, 12:40

Liderul interimar al PNL, Ilie Bolojan, a anunțat luni seară că liberalii o susțin necondiționat pe Elena Lasconi, candidata USR, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 8 decem...

Un Baraj, abandonat după revoluție, ar fi putut iriga 32.000 hectare și ar fi apărat Moldova de inundații. Lucrările ar putea fi reluate!

astăzi, 12:10

Regimul comunist avea în derulare două mari proiecte pentru regiunea Moldovei: podul peste râul Siret și un baraj. Lucrările la pod ar putea fi reluate, în timp ce în constr...

Deputatul PSD Marius Budăi: „Cu PSD putem avea o guvernare a păcii, a stabilității și a dezvoltării”!

astăzi, 12:00

Prim-vicepreședintele PSD Botoșani, deputatul Marius Budăi, spune că duminică botoșănenii vor avea de ales între o guvernare PSD „a păcii, a stabilității și a dezvoltării&rdquo...