El este Marian, tânărul din Botoșani, crescut la casa de copii și care are de plătit 1,54 milioane de lei la Fisc. Ce spun avocații!

La doar 23 de ani, Marian a trăit o viață care chiar bate filmul. S-a născut în Botoșani și a crescut la DGASPC.

El este Marian, tânărul din Botoșani, crescut la casa de copii și care are de plătit 1,54 milioane de lei la Fisc. Ce spun avocații!

   Foto: Captură Bugetul

Chiar la casa de copii, locul unde se presupune că era ocrotit de lege, a fost păcălit de un bărbat și ajuns acum, la ani distanță, să aibă de plată o avere către ANAF. A aflat vestea-șoc abia de curând, într-o perioadă în care era destul de liniștit. La casa lui, cu un loc de muncă decent, a fost anunțat că are de dat din cei 3.000 de lei pe care îi câștigă, 1,54 de milioane de lei la Fisc.

Marian Cosmin Federeciuc lucrează ca muncitor la o firmă din industria cărnii, în Vaslui. Din puținul său, ANAF a stabilit că are de dat câte 1.000 de lei pe lună, pentru a-și plăti „taxa de neatenție”.

Ar avea nevoie de peste 128 de ani ca să achite suma. Șansele să trăiască ziua în care nu va mai avea datorii sunt infime, scrie bugetul.ro.

Tânărul a fost păcălit de un bărbat care i-a promis că îi dă un loc de muncă și îl face asociat la una dintre firmele sale. I-a dat și 500 de euro „cadou”, iar se întâmpla în 2021, când victima era sub „protecția” DGASPC Botoșani.

După ce a obținut iscălitura, escrocul ar fi păcălit și alți oameni. Toate citațiile, de la cei care au dat în judecată „compania”, au ajuns la adresa lui Marian din Botoșani, dar el se mutase deja la Vaslui și nu avea habar. Nu a avut, astfel, nicio șansă de a se apăra în instanță, iar acum este bun de plată.

Speranță pentru Marian. Care ar fi singura sa șansă, conform spuselor avocaților, să scape de datoria nemeritată

Salvarea lui Marian ar putea fi depunerea unei plângeri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, spun avocații.

Ulterior, ar fi nevoie de un anchetator care să cerceteze înșelătoria și să reușească să-i facă dreptate.

Eu nu aș fi semnat, dar era un domn instructor de acolo, de la DGASPC Botoșani, care el a făcut totul, a intermediat, cum se zice. Și l-am întrebat, domnule instructor, eu dacă semnez aceste hârtii o să am probleme pe viitor? Și mi-a zis că nu, îmi garantează el că nu. Și eu l-am crezut. Dar nu am făcut bine. Nu am știut nimic până nu am primit această poprire. Nici de proces nu am știut, că eu am venit la muncă aici, la Vaslui. Poate dacă depun plângere la Parchet, poate voi fi ajutat să dovedesc faptul că eu nu am nicio vină”, a spus Marian, conform sursei citate anterior.

Rămâne de văzut dacă justiția din România îi va face dreptate. De asemenea, ar trebui să se autosesizeze și DGASPC Botoșani și să verifice dacă au angajați care păcălesc tinerii aflați în plasament.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

93 de ani de la moartea botoșăneanului care a revoluţionat ingineria, învăţământul tehnic şi domeniul construcţiilor de poduri!

astăzi, 15:00

A construit șosele transcarpatice, realizate după Marea Unire cu Transilvania. A construit 650 km de căi ferate după idei proprii. A realizat o stație de captare a apei subterane unică în ...

Un șofer care circula haotic pe drumul Botoșani – Suceava a fost oprit la timp de polițiști!

astăzi, 14:44

Un șofer care circula pe DN 29 Botoșani – Suceava a fost oprit de un echipaj de la Poliția Salcea, care se afla în serviciu de control trafic și a observat că un Seat Alhambra este co...

A fost anunțat câștigătorul Premiului Nobel pentru Literatură 2024!

astăzi, 14:25

Premiul Nobel pentru Literatură din 2024 este acordat autoarei sud-coreene Han Kang „pentru proza sa poetică intensă care confruntă traume istorice și expune fragilitatea vieții umane&rdqu...