Durere sfasietoare la inmormantarea eroilor SMURD! FOTO, VIDEO

Durere sfasietoare la inmormantarea eroilor SMURD! FOTO, VIDEO
Eroii care si-au pierdut viata dupa ce un elicopter SMURD s-a prabusit în Republica Moldova, în dupa-amiaza zilei de joi, 2 iunie, au fost condusi ieri pe ultimul drum. Slujba de inmormantare a avut loc la Biserica Sfântul Spiridon din Iasi, incepand cu ora 12:30, acolo unde o multime de oameni au tinut sa aduca un ultim omagiu celor cazuti la datorie. Lacrimile de durere ale apropiatilor si colegilor au curs in curtea Spitalului Sf. Spiridon din Iasi, pentru cei care si-au pierdut viata in tragicul accident de elicopter din Republica Moldova, medicul Mihaela Dumea, asistentului medical Gabriel Sandu si pilotului comandor Doru Gavril.

Medicul a fost inmormantat la Cimitirul Buna Vestire, doi din membrii echipajului la Cimitirul Petru si Pavel, iar copilotul capitan comandor Voicu Socae a fost inmormantat in Bacau, localitatea sa de origine. Ieri, chiar in ziua inmormantarii, era ziua de nastere a baiatului de patru ani a medicului Mihaela Dumea, scrie Buna Ziua Iasi.

Onoruri militare, petale de flori si decorari post-mortem

Dupa slujba de inmormantare, care a durat aproape doua ore, in fata unui sobor impresionant de preoti, trupurile neinsufletite au fost transportate cu masini speciale din cadrul SMURD Iasi catre locurile de veci. Cortegiul a plecat de la Biserica "Sfântul Spiridon" din Iasi spre Cimitirul "Petru si Pavel", cu zeci de coroane de flori, depuse pe marginile aleilor, pana la locurile de veci, pe distante de cateva sute de metri. Colegii celor trei eroi i-au intampinat pe ultimul drum cu lacrimi, omagii si respect pentru munca si faptele de eroism de care au dat dovada. Deasupra multimii a survolat un elicopter si doua avioane, care au imprastiat petale de flori deasupra multimii, asta in semn de omagiu pentru cele patru victime.

Dr. Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a sustinut ca Executivul ii va ajuta in continuare pe membrii famiilor indurerate.

"Am reusit sa vorbesc cu familile si nu ii vom lasa singuri. O sa fim alaturi de ei. Vor fi mai multe modalitati de ajutor, stiu ca premierul a dat o dispozitie in acest sens. Toata lumea va asigura un sprijin de durata", a spus Raed Arafat, conform sursei citate.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretele de decorare post-mortem a medicului Dumea Mihaela, a asistentului medical principal Sandu Adrian-Gabriel, a comandorului Gavril Ilie Doru si a capitan-comandorului Socae Constantin Voicu.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
74

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
84

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
116

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...