Plecată în Italia la muncă în 2006, ea a reuşit să obţină concediu fără plată pe o durată de şapte ani, deşi contractul colectiv de muncă existent la acel moment prevedea că durata maximă a acestuia este de trei ani, iar cererea de concediu se reînnoieşte anual.
Pentru că după cei şapte ani femeia nu a mai dat niciun semn, conducerea spitalului a declanşat procedurile legale de concediere.
Mai întâi serviciul de resurse umane a trimis la adresa acesteia din buletin somaţii şi înştiinţări pentru clarificarea situaţiei. Pentru că nu a primit niciun răspuns, a trimis cazul în Comisia de Disciplină, unde s-a hotărât desfiinţarea contractului de muncă, începând cu luna noiembrie.
În urmă cu câteva zile însă, fosta salariată a revenit la Spitalul Judeţean, cerând cu insistenţă să fie repusă pe acelaşi post.
Ea s-a scuzat, spunând că a crezut că soţul ei ar fi răspuns la adrese şi cerea explicaţii. Însă eu nu ştiu cum s-a putut întâmpla aşa ceva până acum. Iar în situaţia ei mai sunt mulţi, zeci de persoane, a spus Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Judeţean.
Potrivit Serviciului de Resurse Umane, dacă femeia ar fi revenit la timp la muncă înainte de expirarea celui de-al şaptelea an, şi-ar fi putut relua activitatea de asistentă, însă în condiţiile actuale ea nu mai are nicio şansă să-şi recâştige locul de muncă, decât dacă va fi scos din nou la concurs.
Sursa: Monitorul de Botoșani