După o operație de 20 de ore, medicii din Iași au anunțat că au reușit să-i atașeze Alexiei brațele amputate în accidentul de la Pașcani

O adolescentă de 15 ani din Botoșani a fost grav rănită vineri noaptea la Pașcani, unde autocarul în care călătorea s-a răsturnat. Alexia făcea parte dintr-un ansamblu folcloric și mergea alături de colegii ei la un festival la Slobozia, în Ialomița.

Părinții fetei fac acum apel pentru donarea de sânge, necesar după ieșirea din complicata intervenție chirurgicală.

Alexia a avut ambele brațe amputate, conform declarației date de prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași. Medicii au reușit, însă, la finalul unei operații de 20 de ore să-i atașeze brațele.

„Intervenția chirurgicală, până în acest moment, putem spune că a fost un succes. S-a reușit replantarea celor două membre, unul dintre ele amputat, celălalt – devascularizat, fetița este detubată, respiră singură, sperăm într-o evoluție bună a copilului”, a declarat medicul Sidonia Susanu, coordonatorul secției de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii, citată de Libertatea.

Ea a precizat că Alexia va mai avea nevoie de intervenții chirurgicale de reconstrucție ulterioară, dar „noi suntem convinși că evoluția ulterioară va fi cu reluarea funcționalității ambelor membre superioare în proporție de aproximativ 85%”.

Doctorița Susanu a detaliat apoi modul în care intervenția de 20 de ore, care practic i-a salvat brațele Alexiei, a fost posibilă: „Trebuie să precizăm că tratamentul acestui copil a început încă de la locul accidentului și a continuat în serviciul de Primire Urgențe al Spitalului Pașcani”.

Alexia Tudose are acum nevoie de sânge și atât părinții ei, cât și alți oameni care o cunosc au lansat apeluri pe rețelele de socializare, pentru donatori.

Nu contează grupa de sânge, important este să mergeți la cel mai apropiat Centru de Transfuzii și să specificați numele adolescentei (Alexia Tudose)! Vă mulțumim!”, e mesajul devenit viral pe Facebook.

De asemenea, pe contul de Facebook al Școlii gimnaziale Elena Rareș din Botoșani se face un apel pentru donarea de sânge pentru Alexia și colega și prietena ei Elena Străchinariu, cea de-a doua fată rănită grav în accidentul de la Pașcani.

Un autocar cu 33 de persoane la bord s-a răsturnat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în municipiul Paşcani, judeţul Iaşi, 25 de persoane fiind transportate la spital. Cincisprezece dintre pasageri erau adolescenți.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Școală din județul Botoșani, decorată de președintele României!

astăzi, 09:57

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Ibănești va fi decorată, pe 8 octombrie, la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis, președintele României. Această distincție va fi o...

Ce măsuri ia Dinamo împotriva huliganului care a aruncat cu scaunul după arbitru la meciul cu FC Botoșani!

astăzi, 09:09

Concret, în minutul 90+2 al duelului de pe stadionul Arcul de Triumf, un suporter furios al „Câinilor”, aflat în tribune, a aruncat cu un scaun spre arbitrul asistent Cos...

Tragic! Bărbat mort după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce săpa o fântână! (video)

astăzi, 08:20

Nenorocire produsă în comuna Adâncata, din județul Suceava. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce săpa o fântână. La f...