În urma acestei experiențe, Marie-Jeanne Ion a renunţat la meseria de jurnalist şi are o firmă de relaţii publice, Sorin Mişcoci lucrează la Cotroceni, unde este cameramanul preşedintelui, iar Ovidiu Ohanesian a rămas şomer şi lucrează la cea de-a treia carte despre răpirea din Irak, scrie Adevărul.
"Nivelul de intoxicare la care a fost expusă presa în cazul răpirii din Irak este comparabil cu cel de la Revoluţie", consideră Traian Băsescu, preşedintele României.
În 2005, Marie-Jeanne Ion avea 32 de ani. Era la vârsta la care voia
să mute munţii din loc pentru o exclusivitate". Avea o experienţă de opt ani în televiziune. A plecat în Irak din poziţia de reporter şi editor de ştiri la jurnalul postului Prima TV, dar avea aspiraţii mai înalte.
"Din 2000 începusem o colaborare cu Euronews şi fusesem impresionată de profesionalismul lor. Am crezut că în Bagdad pot face un documentar comparabil cu cele de la CNN sau Euronews cu mijloace româneşti. Televiziunile mari din lume investesc sume enorme pentru deplasările în zonele de conflict. La noi se practicau sponsorizările. Am greşit crezând că pot să fiu la acelaşi nivel cu CNN-ul, dar cu mijloace româneşti. Am plecat în Irak pentru că ăsta este genul de subiecte pe care un jurnalist le caută. Oamenii dezbrăcaţi din ziarele româneşti nu înseamnă presă", spune fosta jurnalistă, pentru Adevărul.