DSP: 70 de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Incidența unei comune „roșii” a scăzut sub pragul de 3 la mie

DSP: 70 de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Incidența unei comune „roșii” a scăzut sub pragul de 3 la mie

Încă 70 de botoșăneni au fost diagnosticați cu Covid-19, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Bilanțul botoșănenilor infectați s-a ridicat la 3335, luni, conform statisticii instituției.

Numărul cazurilor active a ajuns la 1232. Și incidențele de infectare continuă să crească, atât la nivel județean, atingându-se o cotă de 1,84 per mia de locuitori, cât și la nivelul localităților unde s-a aplicat scenariul „roșu”.

Mai exact, municipiul Botoșani prezintă vineri o incidență de infectare de 3,77 și Dorohoi una de 3,35, în vreme ce comuna Adășeni figurează cu un raport de 10,98 per mia de locuitori, iar Suharău cu 4,09. Excepție face Văculești, unde incidența a scăzut la 2,91.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 140 de decese. Bilanțul vindecaților este de 1963.

În intervalul precedent, fuseseră depistate 83 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2, la nivelul județului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Marius Budăi: Îmbătrânirea populației va intensifica creșterea cererii de îngrijire pe termen lung

Vineri, 30 Septembrie 2022
123

Îmbătrânirea populaţiei va intensifica creşterea cererii de îngrijire pe termen lung, care deja este mare, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Marius Budăi.„Procesul ...

VIDEO: Doina Federovici a taxat dur atitudinea unor adversari politici în ședința CJ. „Cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura”

Vineri, 30 Septembrie 2022
387

Președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici, a avut o intervenție neobișnuită în debutul ședinței de vineri a deliberativului. Oficialul a mulțumit colegilor din plen pentru...

Proiect de 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian”

Vineri, 30 Septembrie 2022
144

Consiliul Județean (CJ) a depus un proiect în valoare de circa 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian” din municipiul Botoșani, a anunțat v...