Droguri în pachetele de țigări! Tinerii s-au dat de gol la vederea jandarmilor din Botoșani

Duminică seară, câțiva tineri au atras atenția jandarmilor prin comportamentul manifestat în timp ce discutau lângă un autovehicul parcat pe Aleea Unirii din municipiul Botoșani.

Suspiciunile jandarmilor s-au confirmat în scurt timp, după ce la controlul autovehiculului au fost descoperite mai multe foițe de staniol cu substanțe vegetale sub formă de muguri sau baton, cu miros înțepător, dar și cristale de culoare albă.

Tânărul proprietar al autovehiculului a recunoscut că substanțele găsite de echipajul de jandarmi, aflate în două pachete goale de țigări din suportul pentru pahare, îi aparțin și sunt pentru consum propriu, fiind cumpărate de la o persoană necunoscută, în municipiul Iași.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, conform prevederilor Legii nr.143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, faptă care se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Actele procedurale, împreună cu substanțele susceptibil a face parte din categoria drogurilor, ridicate în vederea confiscării, vor fi înaintate către Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, în vederea continuării cercetărilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Trilogie autumnală”, expoziție de pictură și grafică pe simezele Colecției de Artă Botoșani!

Thursday, 17 October 2024

Lucrările etalate pe simeze au ca tematică principală peisajul, respectiv ilustrarea toamnei, în maniera în care anotimpul a fost perceput și redat cromatic, în tehnica preferat...

Se schimbă legea pentru șoferii în vârstă: Ce intenționează Uniunea Europeană!

Thursday, 17 October 2024

Un nou proiect de lege îi vizează pe șoferii cu vârsta de peste 70 de ani. Se discută dacă aceștia mai au abilitățile necesare pentru a conduce. Noul regulament aflat în dezba...

Ajutați câinii din Adăpostul Public Botoșani să câștige un tir cu mâncare!

Thursday, 17 October 2024

Momentan aproximativ 650 de patrupede se află la padocul municipiului, iar donațiile sunt singura lor sursă de hrană. Pentru a câștiga, avem nevoie încă o dată de sprijinul comunit...