Dosare penale pentru fraude electorale in judetul Botosani!

Urmare a publicării pe site-urile locale de ştiri a unor informaţii furnizate de reprezentanţii unei formaţiuni politice cu privire la diferite cazuri de încălcări ale prevederilor Legii nr. 370/2004, completată şi modificată prin O.U.G. nr.95/2009, Centrul Judeţean de Comunicare Botoşani face următoarele precizări:

1.Comuna Coţuşca: În cursul zilei de ieri, în urma cercetărilor efectuate cu privire la două sesizări formulate în ziua de 04.12.2009 şi respectiv 05.12.2009, au fost întocmite două dosare penale în care se efectuează cercetări faţă de trei şi respectiv două persoane care în ziua de 04 şi 05 decembrie 2009, pe raza localităţilor Ghireni şi Cotu Miculinţi, comuna Coţuşca, judeţul Botoşani, au oferit bunuri unor alegători în scopul determinării acestora de a vota un anumit candidat.

Ambele cauze sunt înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani, fiindu-le atribuite numere unice, dosarele urmând a fi declinate spre competenţă cercetare la Parchetul Curţii de Apel Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 26 ind.4, alin.1 din Legea nr. 370/2004 cu modificările şi completările ulterioare.

2. Comuna Băluşeni: În ziua de 04.12.2009, prin apel de urgenţă, am fost sesizaţi că pe raza comunei Băluşeni, mai multe persoane oferă alegătorilor pungi cu produse, în scopul determinării de a vota un anumit candidat.

Cercetările efectuate în cauză au condus la identificarea a patru persoane, faţă de care au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 26 ind.4, alin.1 din Legea nr. 370/2004 cu modificările şi completările ulterioare.
Cauza a fost înregistrată la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Botoşani, cercetările urmând a fi declinate spre competentă soliţionare în favoarea Parchetului Curţii de Apel Suceava.

2.Municipiul Botoşani: În cursul zilei de ieri, la orele 20:09, prin apel de urgenţă, M. Gheorghe a sesizat că "a fost informat că în municipiul Botoşani, în zona străzii Călugăreni, mai multe perosane oferă bunuri alegătorilor în scopul votării unui anumit candidat". În cinci minute, la faţa locului a ajuns un agent din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cele sesizate nu se confirmă.

Deşi în repetate rânduri apelantul a fost contactat la numărul de telefon fix folosit pentru a formula sesizarea, nu a mai răspuns pentru a oferi poliţiştilor informaţii suplimentare cu privire la cele sesizate.

Precizăm că în cursul zilei de ieri, nu am înregistat nici o sesizare privind "colectarea de către reprezentanţii unui partid politic a buletinelor de identitate a unor alegători, cu scopul de a-i împiedica să-şi exercite dreptul la vot, sub ameninţarea că nu îşi vor mai primi ajutoarele sociale dacă refuză".

4. Oraşul Flămînzi: În ce priveşte continuarea difuzării de mesaje electorale în ziua de 05.12.2009 prin intermediul postului local TV din oraşul Flămînzi, vă facem cunoscut că potrivit prevederilor art. 26 ind.1, lit. "t" din Legea nr. 307/2004, cu modificările ulterioare, fapta constituie contravenţie, motiv pentru care în cursul zilei de ieri, reprezentantul legal al societăţii a fost sancţionat contravenţional.
      
Asigurăm populaţia că vom acţiona ferm faţă de orice încălcare a legii şi vom manifesta echidistanţă indiferent de calitatea celor care încalcă normele legale în vigoare.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte legea şi să anunţe la numărul unic de urgenţă 112 orice faptă care încalcă reglementările electorale.

CENTRUL DE COMUNICARE JUDETEAN BOTOSANI

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
151

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
347

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
146

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...