Doliu în educația botoșăneană. Un reputat profesor „a plecat în lumea fără dor”

Educația botoșăneană este în doliu, după ce un reputat cadru didactic s-a stins din viață. Este vorba despre profesorul Artur Aanei, care și-a desăvârșit cariera didactică la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din municipiul Botoșani.

Acolo a îndrumat sute de elevi, iar unii dintre ei ulterior i-au devenit chiar colegi.

Eleva și, ulterior, colegă, Florentina Dănilă spune despre acesta că este „calm, cumpătat la vorbe și fin psiholog”.

„Fostul nostru diriginte, domnul profesor Artur Aanei, a plecat în lumea fără dor. Dumnezeu să-l ierte! A format multe generații de educatoare și învățători. A condus înțelept Liceul Pedagogic mulți ani. Calm, cumpătat la vorbe și fin psiholog! Noi, cei care l-am avut diriginte și profesor de psihologie si pedagogie, am pornit în profesie și în viață cu o pregătire psihopedagogică temeinică. Toți, acolo unde viața ne-a purtat, ne-am făcut datoria de cadre didactice”, mai spune Florentina Dănilă.

Vineri, 16 decembrie, începând cu orele prânzului, trupul neînsuflețit al cadrului didactic va fi depus la Biserica „Sfântul Dumitru” din municipiul reședință de județ.

Dumnezeu să îl ierte!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Piloții au încins motoarele la Cornișa în cadrul evenimentului Demo Drift Show! „Adulții au fost cei mai fricoși, nu prea au avut curaj, dar copiii sunt altfel” (foto, video)

Saturday, 28 September 2024

Asociația „Pro Car Racing” organizează, în acest weekend, cea de-a doua ediție a evenimentului Demo Drift Show. Anul trecut evenimentul a avut loc în parcarea magazinului El...

Ajutor pentru bolnavii din Botoșani aflați în fază terminală, despre ce este vorba! (video)

Friday, 27 September 2024

Bolnavii aflați în fază terminală și care nu pot fi îngrijiți acasă pot beneficia de îngrijri medicale în regim de spitalizare continuă la o clinică privată de paliati...

Pacienții care nu vor mai sta pe o listă de așteptare, anunțul șefei CAS Botoșani! „Au fost foarte multe controverse” (video)

Friday, 27 September 2024

Alina Mustiață, directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) din Botoșani, anunță faptul că a fost pus în aplicare din acest an Planul Național de Cancer. În cadrul acestui pl...