Doi frati botosaneni, ambii stomatologi, cercetati de Comisia de malpraxis a ASP!

Doi frati botosaneni, ambii stomatologi, cercetati de Comisia de malpraxis a ASP!
Stomatologi trimisi in fata Comisiei de malpraxis a Autoritatii de Sanatate Publica! Comisia de malpraxis analizeaza doar cazurile extrem de grave sesizate de pacienti.

De la infiintare, insa, adica in doi ani de zile, doar doua dosare se refera la probleme intampinate de pacienti in cabinete de stomatologie. De altfel, medicii reclamati sunt si frati.

"Pana in prezent am avut doar doua persoane reclamate, ambii medici stomatologi. Este vorba despre domnul doctor Enache Marius si doamna doctor Nastac Ana Maria, ancheta fiind in desfasurare in ambele cazuri", a declarat Gabriel Oprisanu, directorul executiv al ASP Botosani.

Din Comisia de malpraxis fac pare reprezentanti ai Colegiului Medicilor, Colegiul Farmacistilor, Colegiul Medicilor Stomatologi, reprezentanti ai Medicinii Legale, Ordinul Asistentilor, ai Casei Asigurarilor de Sanatate, dar si reprezentanti ai ASP.

Reclamatiile la adresa celor doi medici se refera fie de calitatea lucrarilor, fie la pretul final rezultat dupa efectuarea unor lucrari.

In baza reclamatiilor primite in 2007 si 2008 de la mai multi pacienti, dosarul celor doi a fost trimis in fata Comisiei de malpraxis a ASP, care va trebui sa ia o decizie in perioada urmatoare.

 

De altfel, dupa cum va informam, Ana Maria Nastac, stomatologul care a starnit zeci de nemultumiri botosanenilor, a recidivat!

O botosaneanca a reclamat la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor ca respectivul stomatolog a executat o lucrare unui copil de 14 ani, contra sumei de 1.770.000, lucrare care s-a dovedit a fi de foarte proasta calitate.

Inspectorii OJPC au preluat sesizarea, insa nu au avut pe cine sa traga la raspundere! Medicul are cabinetul inchis, fara ca pe usa sa figureze vreun program de informare asupra orarului de lucru sau cu privire la tarifele practicate.

Deocamdata, inspectorii botosaneni nu pot decat sa propuna o amenda de 10.000 de lei pentru nerespectarea programului, dar si pentru neafisarea unui orar de lucru la cabinet.

Pana cand se vor lua si alte masuri, sa speram ca botosanenii vor avea aceeasi soarta ca a inspectorilor, adica sa gaseasca usa cabinetului incuiata.

Altfel, cel mai probabil, sesizarile si reclamatiile la adresa distinsei doctorite vor continua!
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
180

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
182

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
264

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...