Doi dintre elevii răniți în accidentul din Pașcani, supuși unor operații de reconstrucție facială

Noi intervenții chirurgicale au fost realizate, luni, la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași, în cazul victimelor accidentului produs în Pașcani.

Este vorba despre un adolescent cu o plagă facială şi una de umăr, care se află la a doua intervenție de reconstrucţie a ţesuturilor faciale, dar și de o fetiță cu leziuni faciale, care va avea două operații în cursul luni.

„Se finalizează intervenția chirurgicală la unul dintre ceilalți 2 copii, un adolescent cu o plagă de facială și de umăr. Și el a avut astăzi a doua intervenție chirurgicală de construcție a structurii faciale profunde. Din păcate, el va mai avea nevoie de o intervenție chirurgicală de mare amploare pentru a acoperi defecte cutanate foarte importante la nivelul feței. Probabil că această intervenție va avea loc în cursul zilei de miercuri sau joi. Vom face un transfer liber de țesuturi, probabil de la nivelul antebrațului la nivelul feței. Cea de-a doua fetiță cu leziuni faciale va fi și ea operată în cursul zilei de astăzi – va avea a doua intervenție în cursul zilei de astăzi. Ea este mai puțin traumatizată și sperăm ca evoluție să fie mult mai rapidă”, a spus luni, la Radio Iași, șefa secției de Chirurgie Plastică și Reparatorie, Sidonia Susanu.

Reamintim că un grav accident de circulaţie s-a produs, vineri noapte, la Paşcani. A fost activat Planul Roșu de intervenție, după ce un autocar cu 33 de persoane, între care 15 copii, membri ai unui ansamblu folcloric, s-a răsturnat.

16 autospeciale au ajuns la locul accidentului. 25 dintre pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost trasportați la spital.

 

Spune-ne opinia ta