Directorii scolilor ar putea fi numiti de primari

Directorii scolilor ar putea fi numiti de primari

 Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei  

Directorii scolilor ar putea fi numiti de primari, iar inspectorii generali scolari, de ministrul Educatiei, activitatea acestora urmand sa fie reglementata printr-un contract de management.

Proiectul ministrului Ecaterina Andronescu, obtinut de NewsIn, va reglementa descentralizarea in sistemul preuniversitar de invatamant si prevede ca numirea in functie a directorilor scolilor si a inspectorilor generali sa fie facuta de primari, respectiv de ministrul Educatiei.

Potrivit aceluiasi proiect, directorii ar urma sa sustina un concurs in fata consiliului de administratie al scolii, iar contractul propriu-zis de management va fi semnat cu primarul.

Concursul va consta in sustinerea unei oferte manageriale cu obiective strategice si intr-un interviu privind cunoasterea legislatiei specifice invatamantului.

Directorul ales si primarul vor semna un contract de management valabil patru ani, cu privire la modul in care va fi condusa scoala. Anual, consiliul de administratie al scolii si inspectoratul scolar vor face o evaluare a activitatii directorului si pot cere demisia acestuia daca se ajunge la concluzia ca nu a realizat ceea ce si-a propus prin contractul managerial.

In prezent, functia de director se obtine in urma unui concurs avizat de consiliul de administratie, iar castigatorii sunt numiti in functie de inspectorul scolar general, cu care se semneaza contractul de management pe patru ani.

Inspectorii scolari generali ocupa functiile tot prin concurs, sustinut in fata unei comisii formate din secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, trei inspectori scolari generali din teritoriu si un director din minister. Dupa castigarea concursului, inspectorii sunt numiti prin ordin de ministru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
347

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
370

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
225

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...