Directorii de scoli nu vor fi numiti de primar!

Directorii de scoli nu vor fi numiti de primar!
Nu se pune problema ca directorii de scoli sa fie numiti de primari dupa ce se va realiza descentralizarea in Educatie, a declarat marti ministrul de Interne, Dan Nica.

"Directorii vor ocupa posturi printr-un concurs organizat la nivel local de primarii, dar si de o comisie formata din parinti si profesorii din scoala si reprezenatnti ai Inspectoratului Scolar. Concursul se va desfasura dupa grila Ministerului Educatiei, cu implicarea primariei. Directorii nu sunt numiti de primari, asa cum gresit s-a inteles. Primarii nu au cerut asa ceva", a declarat Dan Nica, potrivit Amos News.

La discutiile privind descentralizarea ce au loc la sediul MAI ia parte si ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu. Reprezentantii MAI si ai Ministerului Educatiei se intalnesc marti cu reprezentantii federatiilor sindicale si ai structurilor asociative ale autoritatilor locale.

Liderii sindicali si-au exprimat pozitia in aceasta chestiune, sustinand ca nu sunt de acord ca directorii de scoli sa fie numiti de primari, pentru ca aceasta ar insemna politizarea invatamantului.

"Numirea directorilor de catre primari inseamna o politizare fara precedent a invatamantului. Directorul trebuie sa fie cadru didactic numit prin concurs", declara liderul sindical Marius Nistor, la sfarsitul lunii martie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
204

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
197

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
287

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...