Director de școală, soțul polițist și fiul acestora, diagnosticați cu Covid-19

Director de școală, soțul polițist și fiul acestora, diagnosticați cu Covid-19

Directorul Școlii Gimnaziale „Dr. Partenie Ciopron” din Păltiniș, dar și soțul său, polițist de frontieră, au fost diagnosticați cu noul coronavirus, vineri, după ce fiul lor a fost depistat cu aceeași afecțiune în urmă cu o zi.

Testarea tânărului a fost efectuată la cerere, el fiind student. Întrucât joi a fost comunicat rezultatul pozitiv, iar păriținții prezentau simptome ușoare, cei doi din urmă au solicitat și ei testarea. Vineri dimineață, a fost confirmat bărbatul, angajat al Serviciului Teritorial de Poliție de Frontieră, iar după-amiază a fost diagnosticată femeia, directorul unității școlare din Păltiniș.

„În cazul directorului, ancheta epidemiologică este finalizată, constatându-se că nu a intrat în contact direct cu niciun cadru didactic sau elev, aceasta respectând normele de distanțare și protecție sanitară. În cazul bărbatului, ancheta este în plină derulare, pentru a se stabili dacă și cine sunt colegii de serviciu cu care a intrat în contact direct”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, șefa Direcției de Sănătate Publică din Botoșani.

În ultimele 24 de ore, nu mai puțin de 23 de botoșăneni au fost diagnosticați cu coronavirus, în urma prelucrării a 346 de mostre biologice.

 

Spune-ne opinia ta