Directia Silvica a vandut 60 de brazi din cei 100 adusi de la Suceava pentru comercializare

Directia Silvica a vandut 60 de brazi din cei 100 adusi de la Suceava pentru comercializare
In aceasta perioada, in care pomii de Craciun sunt la mare cautare, Directia Silvica desfasoara zilnic controale prin piete, in patrule mixte, atat cu politisti, cat si cu jandarmi. Pana acum, Directia Silvica Botosani a confiscat zece brazi din Piata Mare, de la un comerciant care, printre brazii cu acte, avea brazi si fara acte.

Potrivit reprezentantilor Directiei Silvice, sanctiunea aplicata acelui comerciant a fost cuprinsa intre 1.000 si 3.000 lei.

"De pe 15 noiembrie au inceput controalele efectuate de patrule mixte, cu politisti, dar si cu jandarmi. Practic, zilnic, pe raza judetului sunt patrule mixte care efectueaza controale atat in circulatie, cat si la piete si oboare unde se comercializeaza pomi de Craciun. In colaborare cu Politia Judeteana, Politia Rutiera opreste masinile mari, si in conditiile ca se constata ca se transporta fara documente legale pomi de Craciun sunt chemati lucratorii de la Directia Silvica pentru a confisca brazii", a declarat Gabriel Cardas, reprezentantul Directiei Silvice Botosani.

In urma controalelor desfasurate de angajatii Directiei Silvice, in Piata Mare sunt patru societati care comercializeaza pomi de Craciun, iar in Piata Mica este o singura societate, numarul de brazi fiind mult sub numarul de brazi comercializati anul trecut.

"Anul trecut piata era plina de brazi, anul acesta sunt mai putini, probabil din cauza pretului, din cauza ca accesul la munte este mai greu din cauza zapezii. Brazii din piete, de marime medie, pornesc de la 40 lei, iar maximum ar fi 150 lei. Directia Silvica a vandut pana acum 60 de brazi, din cei o suta de brazi adusi de la Directia Silvica Suceava pentru comercializare. Pretul unui brad este de 30 lei, pretul fiind fix, intrucat brazii sunt de aceeasi marime. O mie de molizi ii recoltam de la Directia Silvica Botosani, in functie de ce comenzi primim. Actiunea Pomul de Craciun va continua pana pe 24 decembrie", a adaugat Gabriel Cardas.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
712

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
179

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
461

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...