Din august, polițiștii români vor fi dotați cu camere video ca Poliţia Metropolitană din Londra

Din august, polițiștii români vor fi dotați cu camere video ca Poliţia Metropolitană din Londra

Din luna august poliţiştii vor putea dovedi mai uşor comportamentele agresive sau inadecvate la adresa lor iar acest lucru pentru că România încearcă să facă tot mai mulți pași pentru a ajunge din urmă țările europene.

Autoritățile ar urma să cheltuie 18 milioane de lei pentru achiziționarea a 12.000 de camere video iar Inspectoratul General al Poliției Române a semnat deja contractul de achiziție.

Poliţiştii români vor purta asupra lor aceste camere doar în timp ce poartă uniforma, asemenea armamentului. Camerele vor ajunge la agenţii din teren, care le vor ataşa pe uniformă în momentul în care intră în tură, deci atunci când îşi preiau şi armamentul, și vor fi predate la finalul programului.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că autoritățile române au hotărât să achiziționeze acelaşi model de camere de corp folosite şi în Marea Britanie, mai exact de Poliţia Metropolitană din Londra. Imaginile surprinse de acestea se vor descărca într-un sistem central în momentul în care agentul ajunge înapoi la bază. Imaginile de la intervenţii vor fi folosite ca probe în anchete şi pot fi de ajutor şi atunci când un cetăţean e abuzat de forţele de ordine. Conform legii, imaginile vor putea fi accesate doar în cazul unui proces.

Camerele poliţiştilor români vor putea fi observate foarte uşor pentru că vor avea mărimea unui telefon mobil, iar ultrajul sau abuzurile vor putea fi dovedite mai ușor în instanță.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
777

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
76

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
301

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...