Dimineață geroasă la Botoșani

Dimineață geroasă la Botoșani

-10 grade Celsius erau înregistrate sâmbătă dimineață la Stația Meteo Botoșani, în timp ce la Darabani termometrele arătau -12 grade.

Botoșaniul se află sub cod galben de ger și vânt până sâmbătă seară la ora 21.00.

Nu scăpăm de gerul cumplit nici în următoarele zile. Meteorologii anunţă temperaturi deosebit de scăzute şi ninsori. Duminică, deşi valorile termice urcă uşor, va fi deosebit de frig.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), sâmbătă, 13 februarie, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă mai ales dimineaţa şi noaptea în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între -11 şi 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -18 şi -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara şi noaptea, când pe arii restrânse în jumătatea de nord a ţării.

Deşi în diminuare faţă de intervalul anterior în majoritatea zonelor, vântul va continua să prezinte intensificări mai ales ziua la munte, cu rafale de peste 90…100 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, în Moldova, unde se vor depăşi local 60…70 km/h şi cu viteze mai mici pe alocuri şi în restul zonelor, spulberând zăpada şi amplificând senzatia de frig. Pe arii restrânse va fi ceaţă cu depunere de chiciură.

Duminică, anunţă ANM, deşi valorile termice vor creşte uşor faţă de intervalul precedent, vremea va fi în continuare deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, geroasă la începutul zilei şi noaptea în centru şi local în sud şi sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -6 şi 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 şi -4 grade, cu valori mai scăzute atât ziua, cât şi noaptea în zonele depresionare. Cerul va fi temporar noros şi va ninge slab pe alocuri în nord, nord-est şi la munte şi pe spaţii restrânse în extremitatea de sud a ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, local şi temporar în regiunile estice şi izolat în celelalte zone. Local se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
258

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
316

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
712

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...