Delgaz Grid se pregătește de preluarea producției de energie electrică din surse regenerabile din județul Botoșani

Delgaz Grid se pregătește de preluarea producției de energie electrică din surse regenerabile din județul Botoșani

Delgaz Grid a anunșat astăzi că se pregătește de preluarea producției de energie electrică din surse regenerabile din județul Botoșani pentru introducerea în sistemul național.

Pentru acest lucru, Delgaz Grid a pregătit proiecte în valoare de 440 milioane lei pentru obținerea de finanțare din fonduri europene.

•             Cinci proiecte în valoare de peste 260 milioane lei sunt în diverse etape ale procesului de accesare de fonduri europene nerambursabile;

•             Pentru proiecte de peste 100 milioane lei a fost obținută finanțarea și sunt în curs de implementare;

•             Alte cinci proiecte, în valoare de circa 78,5 milioane lei, au fost finalizate;

Compania de distribuție a gazelor naturale și electricității Delgaz Grid a atras, începând din anul 2012, finanțare nerambursabilă pentru proiecte în valoare de peste 180 milioane lei, dintre acestea cinci fiind finalizate cu succes, alte patru aflându-se în diferite etape de implementare.

În prezent, compania mai are în pregătire cinci proiecte, în valoare de aproximativ 260 de milioane lei, care vizează digitalizarea și automatizarea rețelei de distribuție. Mai exact, acestea urmăresc modernizarea rețelei și contorizarea inteligentă la clienți din județele Bacău, Neamț și Suceava, precum și modernizarea și integrarea în SCADA a unor stații de transformare din județele Suceava și Botoșani în vederea preluării producției de energie electrică din surse regenerabile.

“Modernizarea infrastructurii de distribuţie, în special prin automatizare și digitalizare, este o prioritate a Delgaz Grid, iar accesarea de fonduri europene reprezintă o foarte bună oportunitate de suplimentare a fondurilor proprii de investiții, în beneficiul clienților noștri”, declară Csulak Ferenc, Director General al Delgaz Grid.

Investiţiile derulate de Delgaz Grid în sistemul de distribuţie a energiei electrice au fost susţinute prin intermediul unui alt proiect cu finanţare europeană, fiind modernizate şi integrate în sistem SCADA un număr de 26 de staţii de transformare a energiei din judeţele Iaşi, Botoşani, Bacău, Neamţ, Suceava şi Vaslui, cu o valoare totală de aproximativ 35 de milioane de lei.

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de peste 23.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de aproape 81.900 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,3 miliarde de euro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
35

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
40

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
201

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...