Declaratiile privind veniturile realizate pot fi depuse si pe internet

Declaratiile privind veniturile realizate pot fi depuse si pe internet
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a stabilit ca declaratia privind veniturile realizate (formular 200) poate fi depusa si pe internet, ca metoda alternativa. Masura vine pe fondul renuntarii la sistemul de trimitere/primire a declaratiilor de venit prin posta.

Noua reglementare a fost inclusa in Ordinul MFP nr. 847/2009 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului economiei si finantelor nr. 858/2008 privind depunerea declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta. Ordinul MFP nr. 847/2009 a fost publicat joi, in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 298.

Declaratia 200 se completeaza de catre contribuabilii persoane fizice care obtin venituri din: activitati independente (activitati comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala), din cedarea folosintei bunurilor (inchirieri, arenda), din activitati agricole (de felul cultivarii florilor, a legumelor in sere, a pepinierelor etc.), din operatiuni cu valuta la termen si din transferul titlurilor de valoare (actiuni). Declaratia se completeaza in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil, si se depune anual, pana la data de 15 mai.

Potrivit Ordinului ministrului economiei si finantelor nr. 858/2008, metoda de depunere a declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta se poate utiliza, ca metoda alternativa de declarare, de catre toti platitorii de impozite, taxe si contributii care detin certificate digitale, si pentru urmatoarele formulare:
-Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat;
-Declaratia privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale;
-Declaratia privind accizele;
-Declaratia rectificativa;
-Declaratia privind impozitul pe profit;
-Decontul de taxa pe valoarea adaugata;
-Decontul special de taxa pe valoarea adaugata;
-Decontul privind accizele;
-Decontul privind impozitul la titeiul din productia interna.

Ordinul MFP nr. 847/2009 vine pe fondul deciziei Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, de la sfarsitul lunii martie, de renuntare la sistemul de trimitere/primire a declaratiilor de venit prin posta.

Pe langa metoda online, contribuabilii pot depune declaratia de venit (formularul 200) in mod direct, la administratia financiara de care apartin, sau prin posta, cu scrisoare recomandata, insa pe cheltuiala acestora.
 

 

 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
51

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...

Pecheziții la AJOFM: Trei agenți economici din Botoșani în vizorul Parchetului European!

astăzi, 07:18
164

Organele de cercetare, sub coordonarea procurorilor Parchetului European, în baza unui ordin de percheziţie domiciliară la sediul AJOFM Botoşani, au ridicat documente care au stat la baza fin...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfinţit Mucenic Pafnutie

astăzi, 07:00
17

În Pustia Palestinei, aproape de Ierusalim, se afla o frumoasă aşezare călugărească întemeiată de Sfântul Hariton şi se numea Lavra Veche, întrucât sfântul o...