De pe băncile şcolii direct în somaj! Sute de tineri din Botoşani au bătut la uşa AJOFM!

De pe băncile şcolii direct în somaj! Sute de tineri din Botoşani au bătut la uşa AJOFM!
Peste 200 de tineri din judeţul Botoşani care au terminat facultatea sau liceul nu au bătut la uşa vreunui angajator pentru a intra în câmpul muncii, ci imediat ce au terminat şcoala au bătut la uşa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) pentru a fi luaţi în evidenţe, în vederea acordării indemnizaţiei de şomaj.

Până acum, 238 de absolvenţi şi-au depus dosarele pentru a beneficia de şomaj, cei mai mulţi, respectiv 226 fiind absolvenţi de liceu.

Ce află tinerii când ajung la AJOFM este că nu vor primi indemnizaţia imediat, ci timp de 60 de zile aceştia vor fi incluşi în programe şi măsuri active de combatere a şomajului, iar dacă nici după această perioadă nu îşi găsesc un loc de muncă vor trebui să depună un al doilea dosar, după care timp de jumătate de an vor primi câte 250 de lei, în fiecare lună.

În perioada în care primeşte indemnizaţie de şomaj, absolventul beneficiază, gratuit, de informare şi consiliere profesională, servicii de medierea muncii şi formare profesională, în vederea obţinerii unei slujbe.

Absolvenţii mai au timp până la sfârşitul acestei luni să depună dosarele la AJOFM pentru şomaj.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
256

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
109

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
119

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...