De pe bancile liceului, direct in somaj!

De pe bancile liceului, direct in somaj!

 Gabriela Vranciuc, purtator de cuvant in cadrul AJOFM Botosani  

Circa 40 de absolventi ai clasei a XII-a, care nu au luat bacalaureatul in sesiunea din luna iunie, au trecut deja pragul Agentiei Judetene de Somaj Botosani, pentru a fi luati in evidente.

Reprezentantii institutiei atrag atentia ca absolventii care vor sa beneficieze de indemnizatia de somaj trebuie sa vina sa se inscrie pentru a fi luati in evidenta in termen de 60 de zile de la terminarea studiilor. In cazul in care sunt persoane care nu au luat BAC-ul in prima sesiune si se inscriu in a doua sesiune, dar nu promoveaza nici atunci, daca nu s-au inscris la AJOFM in cele 60 de zile, nu mai au dreptul la indemnizatia de somaj.

"Cei care au terminat liceul, chiar daca nu au luat Bacalaureatul, se pot inscrie la Agentia de Somaj,  pentru a beneficia de mediere, iar daca Agentia nu reuseste sa identifice un loc de munca conform pregatirii, atunci se iau in evidenta la somaj. Daca aceste persoane se vor inscrie la sesiunea din toamna ca sa dea Bacalaureatul si nu vor lua nici acea sesiune si nu sunt inscrisi nici la noi in evidenta, din nefericire, nu vor beneficia de indemnizatia de somaj. Vom purta o campanie de mediatizare in acest sens", a precizat Gabriela Vranciuc, purtator de cuvant in cadrul AJOFM Botosani.

Absolventii care nu isi gasesc un loc de munca vor primi o indemnizatie de somaj de 250 de lei, pe o perioada de sase luni.

Reprezentantii AJOFM se asteapta ca luna viitoare sa creasca numarul absolventilor inscrisi in evidente, dat fiind ca absolventilor de liceu li se vor alatura tinerii care termina o facultate.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
95

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
125

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
194

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...