De la 1 ianuarie, primarii, viceprimari și aleșii locali primesc pensii speciale

De la 1 ianuarie, primarii, viceprimari și aleșii locali primesc pensii speciale

PSD a sesizat astăzi Curtea Constitutională în legatură cu modificarea Ordonanței 114, prin asumarea răspunderii Guvernului.

Anunțul fusese făcut de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, în urmă cu o săptămână, după ședința Parlamentului în care Exectivul și-a asumat răspunderea pe modificarea prevederilor ordonanței 114, dar și pe Legea bugetului pe 2020.

Guvernul acceptase amendamentul USR care amâna intrarea în vigoare a prevederilor din Codul administrativ privind pensiile speciale pentru primari, viceprimari și aleși locali.

Schimbările aduse Ordonanței de urgență 114/2018 mai vizau modificări în domeniul energetic, financiar-bancar, comunicații și fonduri private de pensii.

Astfel, Guvernul Orban dorea eliminarea taxei de 2% pentru companiile din Energie.

Referitor la Pilonul II de pensii, Executivul dorea abrogarea prevederile ce obligă administratorii fondurilor să-și majoreze capitalul social.

Cabinetul Orban introdusese în proiectul de lege și interdicția de a cumula salariul obținut într-o instituție publică cu pensia.

Excepție făceau dascălii din învățământul preuniversitar și asistenții persoanelor cu dizabilități.

Nu în ultimul rând, de la 1 ianuarie ar fi utmat să înceteze toate detașările din mediul privat în mediul public.

Intrarea în vigoare a tuturor acestor modificări dorite de liberali se amână după ce PSD a sesizat astăzi Curtea Constitutională, scrie EuropaFM.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
294

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
508

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
149

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...