Dascalii botosaneni asteapta un semn de la centru!

Dascalii botosaneni asteapta un semn de la centru!

 LIVIU AXINTE, liderul LSI Botosani  

Sindicalistii botosaneni asteapta un raspuns de la nivel central, pentru a sti daca initiaza procedura de declansare a grevei.

In ciuda faptului ca majoritatea cadrelor didactice botosanene au optat pentru greva, actiunea a fost oprita tocmai de sindicalistii de la Bucuresti, care au facut un pas inapoi in fata reprezentantilor Ministerului Educatiei.

 "Este posibil ca greva sa fie suspendata, la fel de posibil este ca ea sa inceapa odata cu prima teza cu subiect unic. Asteptam si noi un raspuns de la Bucuresti si, in functie de ce primim, vom actiona si noi in consecinta. Noi am trimis deja punctul nostru de vedere, de acceptare a anumitor angajamente. Speram ca in cadrul intalnirii de astazi a celor patru federatii din invatamant cu doamna ministru sa ajunga la un numitor comun, astfel incat sa iesim din aceasta situatie tensionata, atat pentru noi, cat si pentru elevi", a declarat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Invatamant.

Aproximativ 70% dintre membrii de sindicat ai LSI erau gata sa inceapa greva, ceilalti membri optand pentru boicotarea examenului de bacalaureat sau pentru alte forme de protest, cum ar fi greva generala la sfarsitul lunii iunie, care, potrivit liderului LSI, ar fi dus la blocarea anului scolar.

"Cei care nu au optat pentru greva au sustinut ca nu-si permit sa faca greva, din cauza situatiei financiare destul de grele. Stim ca, daca un singur judet din tara face greva, nu se mai pot sustine tezele subiect unic, intrucat ele trebuie sa fie la fel in toata tara", a conchis Axinte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...