Danemarca ofera 75 de locuri de munca in sectorul agricol - sezonul 2012

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza în data de 15 februarie 2012 o bursă a locurilor de munca pentru sectorul agricol din Danemarca. Angajatori şi consilieri EURES danezi vor veni în România pentru a intervieva candidaţii.

Sunt oferite circa 75 de locuri de muncă pentru lucrători în agricultură, la recoltarea căpşunilor, mazării, zmeurii, a altor fructe şi legume.

I. DESCRIEREA OFERTEI PERIOADE DE LUCRU: 
  
•Recoltarea căpşunilor:  Începând cu sfârşitul lunii mai sau mijlocul lunii iunie până la sfârşitul lunii iulie sau jumătatea lunii august (5-10 săptămâni)
•Recoltarea mazării: De la sfârşitul lunii mai până la sfârşitul lunii august (8-14 săptămâni)
•Recoltare zmeură/căpşuni în sere: Din aprilie până în noiembrie, in diferite perioade de timp.

CAZARE:

În cazul recoltării căpşunilor şi mazării din luna mai până în luna august, la cele mai multe dintre ferme, aplicanţii trebuie să îşi aducă un cort, ustensile de gătit şi haine groase. În ferme se vor asigura spaţii acoperite pentru prepararea mâncării, toalete şi baie. Taxa pentru cazare in camping este între 2 şi 10 euro/zi, pentru a fi acoperite costurile serviciilor de electricitate, apă etc..

Uneori angajatorul poate oferi cazare în spaţii acoperite, contracost. În cazul în care contractul începe înainte de luna mai şi se termină după luna august angajatorul va oferi întotdeauna cazare în spaţiu acoperit sau va ajuta lucrătorul să îşi găsească cazare.

TRANSPORT:

Aplicanţii trebuie să îşi planifice şi să îşi plătească singuri transportul către Danemarca şi înapoi, în România. Se recomandă păstrarea biletelor de transport, pentru eventuale deduceri la impozit.

SALARIZARE: 

Plata muncii la recoltatul căpşunilor şi mazării se efectuează întotdeauna în funcţie de cantitatea culeasă, în medie 0,8-0,9 euro/kg (o medie de 10-15 euro net/oră, în funcţie de viteza recoltării). Plata se face conform Contractului Colectiv de Munca aplicabil in agricultura, incheiat intre asociatiile patronale (GLS-A) si federatia sindicala daneza (3F). Daca angajatorul nu are incheiat un asemenea contract colectiv de munca plata se face conform contractului de munca individual incheiat intre angajator si angajat. Mai multe informatii despre salarii, contractul de munca, conditiile de munca si de viata din Danemarca se gasesc pe linkul: http://www.seasonalwork.dk/ooizzCMS/DA/seasonalwork/livingandworkingconditions

PROGRAMUL DE LUCRU:

Durata variabila, in functie de cultura agricola, incepe de la sfarsitul lunii mai/jumatatea lunii iunie pana in luna august/septembrie. In mod normal, se lucreaza intre 25-37 ore saptamanal, dar numarul lor depinde de recolta si de vreme. Munca începe deseori la 4 dimineaţa.

CERINŢE GENERALE:   

•Vârstă minimă – 18 ani.
•Cunoştinţe de limba engleză nivel mediu
•Muncă fizică grea.
•Experienţa în munca agricolă constituie un avantaj
•Munca anterioara în ferme daneze constituie un avantaj
•Flexibilitate cu privire la schimbarea orelor de lucru in timpul contractului de munca. 


II. CUM SE APLICĂ PE ACESTE LOCURI DE MUNCĂ ?


1. Candidatii îşi vor crea, on line, CV-ul, în limba engleză, pe site-ul oficial danez pentru munca sezoniera, www.seasonalwork.dk. Completarea aplicaţiei (CV-ului) nu înseamnă obţinerea automată a unui loc de muncă, este doar o condiţie obligatorie pentru a putea fi admis la interviu !

DATA ULTIMEI APLICAŢII PE SITE-ul MENŢIONAT ESTE 6 FEBRUARIE 2012!

2. Preselecţia aplicatiilor/persoanelor înregistrate pe site-ul oficial danez pentru munca sezoniera şi care vor fi invitate la bursă aparţine în totalitate angajatorilor/consilierilor EURES danezi ! 

3. Înştiinţarea/invitarea persoanelor selectate de către angajatorii danezi care vor participa la selectie se va face in scris de către consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, din judeţul de domiciliu al candidatului. În înştiinţare, consilierii EURES vor preciza detaliile referitoare la selectia ce va avea loc in data de 15 februarie 2012, locaţia şi programul bursei, precum şi la actele ce trebuie aduse de candidat în ziua interviului.

La bursa vor participa NUMAI persoanele invitate/înstiintate de consilierul EURES din cadrul fiecărei Agenţii  Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă !


III. RECOMANDARI PENTRU INTOCMIREA CV-ului PE PORTALUL DANEZ, www.seasonalwork.dk:

Completati atent si detaliat toate sectiunile aplicatiei !

1.Crearea contului:

Înregistraţi o adresă de email validă, pe care ulterior veţi primi electronic contractul de muncă, dacă veţi fi selectat de angajatorii danezi. Toate datele care vor fi trecute în contract vor fi preluate din informaţiile înregistrate de candidat, prin urmare corectitudinea lor este esenţială.

O adresă de email este acceptată de sistemul informatic danez o singură dată. Nu se poate folosi o adresă de email de către mai mulţi prieteni sau rude,  pentru fiecare persoană în parte trebuie scrisă o altă adresă de email.

Dacă v-aţi înregistrat în anii anteriori pe acest site, nu este nevoie sa va creaţi un alt CV, Pe baza parolei şi a numelui de utilizator pe care le-aţi folosit în anii trecuţi, trebuie însă să vă  actualizaţi CVul cu alte informaţii (de ex. ultimul loc de muncă sau perioada de timp in care sunteti disponibil sa lucrati in Danemarca in cursul anului 2012).

2. Informaţii personale:

Aceste informaţii trebuie scrise complet şi corect (nume, prenume, adresa, nr. de telefon, fix sau mobil, data naşterii, dacă deţineţi carnet de conducere etc.).

Indicati data de la care sunteti dispus sa incepeti munca in Danemarca si data până la care puteti sta in Danemarca (Start date: ziua/luna/anul, End date: ziua/luna/anul).

Dacă doriţi să veniţi la fermă împreună cu altă persoană – bifaţi acest lucru în aplicatie,  prin precizarea numelui acelei persoane si/sau a codului numeric pe care acesta l-a primit în urma înregistrării pe website.

3.  Competenţe şi cunoştinţe de limbi străine:

- Menţionaţi în care din activităţile agricole enumerate aveţi experienţă de muncă.
- Precizaţi limbile străine pe care le cunoaşteţi.
- Precizaţi dacă aveţi alte calificări (ex. mecanic agricol, carnet de conducere tractor).

4.Experienţa de muncă anterioară. Este cea mai importantă parte a CVului dvs, completaţi cât puteţi de mult cu privire la locurile de muncă anterioare.

-Menţionaţi ultimele 3 locuri de muncă (dacă aţi avut atâtea locuri de muncă): ocupaţia, numele firmei, perioada de timp lucrat[ la fiecare firma.

5. Nivelul de educaţie.

Precizati ce institutie de invatamant ati absolvit si intre ce ani, ce calificare ati obtinut.

6. După completarea CVului, aplicatia dvs. va primi un anumit numar, pe care trebuie sa il retineti. Imprimaţi un exemplar al aplicatiei! Completarea aplicaţiei (CV-ului) nu înseamnă obţinerea automată a unui loc de muncă, este doar o condiţie obligatorie pentru a putea fi admis la interviu!


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Răzbunarea soldatului! (Foto, Video)

astăzi, 07:15

O tipă îi scrie iubitului ei aflat în armată: “Dragă John, nu mai pot continua această relație. Distanța dintre noi este prea mare. Trebuie să recunosc că deja te-am &icir...

Calendar ortodox, 1 noiembrie: Sfinţii doctori fără de arginţi Cosma şi Damian, cei din Asia

astăzi, 07:00

Aceşti Sfinţi Cosma şi Damian pe care Biserica noastră îi cinsteşte astăzi erau din Asia, din părţile Ciliciei. Tatăl lor era păgân, iar mama creştină şi se numea Teodota. Tre...

„Seara discuțiilor liberale”: Întâlnire între candidații la parlamentare și cetățeni! (Foto, Video)

Thursday, 31 October 2024

Joi seară, în sala Ballroom de la Casa Lux a avut loc un eveniment marca Partidul Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani. Câteva sute de simpatizați ai formațiunii politic...