Dacă foloseşti prea mult roamingul, operatorul îţi suspendă serviciul

Operatorii de telefonie mobilă vor aplica, de la 1 iulie, un plafon limită clienţilor care nu au optat pentru unul dintre planurile propuse de companii pentru utilizarea serviciilor de comunicaţii de date în roaming, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

"Plafonul aplicat de operatori va fi financiar sau exprimat în volum, cu o valoare de cel mult 50 de euro/lună fără TVA. Utilizatorii pot solicita operatorilor schimbarea plafonului financiar implicit sau, după caz, eliminarea acestuia", se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

La atingerea pragului stabilit, operatorii vor suspenda serviciul de comunicaţii de date în roaming pentru utilizatorii care nu au specificat faptul că doresc, în continuare, furnizarea acestui serviciu.

O mai mare transparenţă

"Stabilirea unui plafon-limită pentru serviciile de comunicaţii de date în roaming asigură o mai mare transparenţă şi o mai bună protejare a utilizatorilor, limitând riscurile conectării şi descărcării automate şi necontrolate de date în roaming. În plus, îi sfătuim pe toţi utilizatorii de telefonie mobilă care se află pe teritoriul României, dar în apropiere de graniţă, să fie atenţi ca telefonul mobil să nu se conecteze automat la reţeaua ţării vecine şi să plătească astfel tarife de roaming pentru convorbiri sau transfer de date", a declarat, în comunicat, preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu.

Odată cu intrarea în vigoare a modificărilor reglementărilor europene referitoare la roaming, operatorii de servicii de comunicaţii mobile trebuie să respecte o serie de obligaţii suplimentare în vederea protejării intereselor utilizatorilor de servicii de comunicaţii de date în roaming. (Mediafax)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
58

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
87

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
81

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...