Cuvinte insultatorare, amenintari si gesturi obscene la adresa unor politisti!

S-a intamplat la Dorohoi, in apropierea unei unitati medicale, dupa ce tinerii petrecareti au adus la disperare atat locuitorii din zona, cat si pacientii internati in spital.

In noaptea de 13 spre 14 iunie, I. Robert, de 23 de ani, S. Mirel, de 20 de ani, G. Marius, de 21 de ani si G. Ionut, de 22 de ani, toti din municipiul Dorohoi, judetul Botosani, aflati sub influenta bauturilor alcoolice, au creat un scandal in apropierea Spitalului Municipal Dorohoi.

Intrucat tinerii au tulburat linistea publica prin folosirea in mod repetat la intensitate maxima a muzicii de la un radiocasetofon auto, provocand indignarea atat a locuitorilor de pe strada Victoriei, cat si a pacientilor din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi, politistii au fost nevoiti sa intervina pentru a-i linisti pe petrecareti.

"La interventia agentilor de politie, tinerii au adresat cuvinte insultatoare si amenintari la adresa integritatii fizice a politistilor, concomitent cu folosirea unor gesturi obscene. In urma cercetarilor efectuate de catre politistii dorohoieni, fata de cei patru tineri a fost dispusa inceperea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, supectul I. Robert fiind retinut in Arestul I.P.J. Botosani pentru o durata de 24 de ore", a mentionat comisar Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

Prin modificarile si completarile aduse Codului penal prin O.U.G. nr. 198 din 04.12.2008, intrebuintarea de cuvinte insultatoare ori gesturi obscene sau amenintari la adresa integritatii fizice a unui politist a fost incriminata ca infractiune distincta, respectiv sfidarea organelor judiciar, infractiune a carei competenta de cercetare revine procurorului, se arata in comunicatul IPJ Botosani.

Pentru aceasta infractiune urmeaza a se declina competenta de cercetare in favoarea Parchetului de pe langa Judecatoria Dorohoi.

In cursul zilei de astazi, suspectul I. Robert urmeaza a fi prezentat Parchetul de pe langa Judecatoria Dorohoi, cu propunere de arestare preventiva

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzație de tentativă de omor: Un bărbat violent din Botoșani va da socoteală în fața legii!

astăzi, 19:51

Conform cercetărilor polițiștilor, în ziua anterioară, în timp ce se afla într-un imobil de locuințe din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, acesta ar fi lovit victim...

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

astăzi, 19:15

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...