Cutremur înregistrat la Botoşani duminică dimineaţă!

Un cutremur de mică magnitudine s-a înregistrat duminică dimineaţă în judeţul Botoşani, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur înregistrat la Botoşani duminică dimineaţă!

Duminică dimineaţă, la ora 07:26:41, aparatele Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului au înregistrat un cutremur în judeţul Botoşani, pe coordonate de latitudine 47.7005 şi longitudine 26.747. Potrivit specialiştilor, mişcarea tectonică a avut o magnitudine de 2 şi s-a produs la o adâncime de 2 km. Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor oraşe: Botoșani (9 km), Săveni (28 km), Hîrlău (32 km), Pașcani (45 km), Dorohoi (46 km).

Potrivit scării de magnitudine Richter, cutremurele cu magnitudine între 2,0 şi 2,9 sunt minore, nu se simt, dar sunt măsurate sau înregistrate.

Ultimul cutremur resimţit şi la Botoşani a fost în 27 decembrie anul trecut, având o magnitudine de 5,3 grade pe scara Richter, producându-se la o adâncime de 98,9 kilometri. Epicentrul a fost în apropiere de localitatea Nereju, din Vrancea. Conform Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), cutremurul s-a produs la o distanță de 137 km nord de București, 54 km vest de Focșani și 18 km nord de Lopătari (județul Buzău).


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
23

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
349

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
79

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...