Cupa unei nopti de vara la fotbal, in direct pe Live Botosani!

Sambata, 13 iunie 2009, de la ora 10.00, actorii va invita la... fotbal! La Baza Sportiva Tineret va avea loc meciul retur dintre echipa Teatrului pentru Copii Vasilache si cea a Teatrului Mihai Eminescu. Pe teren, ele vor fi Bi-Ba-Ball si Arlechino!

Cupa unei nopti de vara la fotbal, editia I, este un demers al artistilor botosaneni de protest la adresa societatii actuale, la criza pe care toti o supraliciteaza, insa nimeni nu o ia in seama, mesajul incercand sa isi faca loc in randul botosanenilor: jocul, pe scena sau pe stadion, devine arta daca respecta regulile si uneste deopotriva jucator, adversar sau spectator!

Incepand cu ora 11.00 va avea loc si festivitatea de premiere - decernarea trofeului, onoare ce revine primarului municipiului Botosani - Mugurel Catalin Flutur.

La meciul tur din data de 6 iunie au fost prezenti in tribuna presedintele CJ Botosani, Mihai Tabuleac, impreuna cu consilierul Liviu Radasanu , dar si viceprimarul Catalin Alexa.

"Echipa Teatrului Vasilache poarta numele BI-BA-BALL Vasilache, denumire ce vine de la tehnica de manuire pe mana a primei papusi de balci Bi-Ba-Bo. Noi am adaugat Ball de la minge. Se vede din stema echipei ca in loc de cap este o minge. Asa erau construite papusile, degetul mijlociu tinea capul, iar degetul mare si inelarul deveneau mainile personajului", ne lamureste directorul adjunct al Teatrului Vasilache, Mihaela Nistorica.

Actorii de la Vasilache si-au pastrat entuziasmul chiar si dupa scorul de 10 -1, in tur, in favoarea colegilor de la Teatrul Eminescu.

"Meciul-spectacol a fost minunat si cu totii am avut de invatat cate ceva. A fost ca un studiu individual pentru actori in cautarea personajului. Ca sa joci rolul unui fotbalist sau a unei majorete sau a unuia din galeria echipei trebuie sa cunosti cu adevarat ce simte personajul", marturiseste Mihaela Nistorica.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzație de tentativă de omor: Un bărbat violent din Botoșani va da socoteală în fața legii!

astăzi, 19:51

Conform cercetărilor polițiștilor, în ziua anterioară, în timp ce se afla într-un imobil de locuințe din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, acesta ar fi lovit victim...

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

astăzi, 19:15

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...