Cumplit accident de munca: A murit dupa ce a fost aspirat intr-o conducta de apa

Cumplit accident de munca: A murit dupa ce a fost aspirat intr-o conducta de apa
Un barbat de 51 de ani, angajat al combinatului Alum SA din Tulcea, a murit vineri, dupa ce a fost aspirat pe o lungime de 10 metri in interiorul unei conducte de alimentare cu apa a unitatii economice.

Tulceanul lucra alaturi de alti doi colegi pentru a depista cauza presiunii reduse a apei de pe conducta, potrivit sefului Inspectoratului Teritorial de Munca, Ali Izet, evenimentul producandu-se dupa ce acestia au decupat o portiune din conducta care trecea pe terenul apartinand unui alt combinat din oras, Feral SRL.

"Atunci cand barbatul a batut cu ciocanul in tabla decupata s-a produs fenomenul de vid in interiorul conductei, iar el a fost aspirat in aceasta, cu toata opozitia colegilor sai care l-au tinut de picior. La un interval de 30 de minute, pompierii l-au gasit intr-o balta de sange, la o distanta de 10 metri de la decupaj, in drum spre spital barbatul murind, din cauza multiplelor traumatisme craniene", a declarat Ali Izet.

Conducta la care lucrau cei trei angajati ai combinatului Alum SA alimenteaza unitatea cu apa direct din Dunare si trece prin curtea combinatului Feral SRL, avand in vedere ca, inainte de 1989, cele doua unitati economice faceau parte din Combinatul Metalurgic Tulcea.

Agerpres

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani se află sub atenționare de Cod Galben. Sfaturile pompierilor!

astăzi, 10:06
614

Astăzi, începând cu ora 10.00 și până la ora 23.00, meteorologii anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată.În intervalul menționat, vor fi perioade cu in...

Comuna din Botoșani care își cinstește valorile: Distincții pentru sportivi și artiști, un mare campion a devenit Cetățean de Onoare! (Foto)

astăzi, 09:44
371

La inițiativa primarului Marian Luchian, Consiliul Local și Primăria Hlipiceni au acordat Titlul de Cetățean de Onoare lui Romeo Gontineac, fost jucător profesionist de rugby, de trei ori campio...

Concedierile silenţioase din business: Județul Botoșani, pe lista cu ”cele mai lovite industrii”!

astăzi, 09:17
132

O analiză a Ziarului Financiar, pe baza răspunsurilor primite de la inspectoratele teritoriale de muncă din 19 judeţe, printre care și Botoșani, arată că fenomenul concedierilor colective s-a ...